fbpx
Pääkirjoitukset

Yksityistilaisuudet jäävät parin viikon tauolle

Maakunnan koronatilanne on hälyttävä. Uusin suositus "kieltää" yli 20 hengen yksityistilaisuudet, kuten perhejuhlat ja kotibileet.
Urheilutapahtumia voi edelleen maakunnassa järjestää, kunhan noudatetaan viranomaisten turvaetäisyys- ja maskisuosituksia. Kuva: Pekka Rautiainen
Urheilutapahtumia voi edelleen maakunnassa järjestää, kunhan noudatetaan viranomaisten turvaetäisyys- ja maskisuosituksia. Kuva: Pekka Rautiainen

Maakunnan koronanyrkki suosittelee pidättäytymään yli 20 hengen yksityistilaisuuksien järjestämisestä. Suositus alkaa maanantaina ja kestää lokakuun loppuun saakka.

Koronakevät ja -kesä ovat opettaneet, että yksityistilaisuuksissa ja perhejuhlissa korona leviää varsin railakkaasti.

Kun maakunnan sairastuvuustilanne on hälyttävä, päätti koronanyrkki toimia. Suositus on aina suositus, mutta nyt jos koskaan kannattaa asia ottaa vakavasti. Kukaan tuskin haluaa koko maakunnan sulkua tai terveydenhoidon kantokyvyn luhistumista.

– Yksilöt voivat yhteisesti suositusten mukaan toimimalla mahdollistaa epidemian leviämisen estämisen lisäksi muun yhteiskunnan auki pysymisen. Tarkalla toiminnalla niin yksilö- kuin yhteisötasolla voimme rajata arkeamme koskevaa haittaa, jota koronaepidemia aiheuttaa, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä muistuttaa.

Pandemiatyöryhmä ei ottanut kantaa kilpa- ja joukkueurheiluun. Edelleen urheilutapahtumia saa järjestää, kunhan järjestäjä huolehtii riittävistä turvaväleistä, maskien käytöstä ja käsihygieniasta.

Päätös oli varmasti monelle paikalliselle urheiluseuralle tärkeä.

Ensi viikolla vietetään syyslomaa. Viikonlopun aikana moni tapahtumajärjestäjä on varmasti jo tehnyt uusia järjestelyjä, jotta syyslomariennot voidaan järjestää turvallisesti ja esimerkiksi rajata osallistujia pienempiin ryhmiin.

Pitkään jatkunut koronatilanne epäilemättä aiheuttaa kansalaisissa turnauskestävyyden heikentymistä. Siihen ei kuitenkaan ole nyt maakunnassa varaa.

Suositusten ja niiden noudattamisen tarkoitus on palauttaa, ylläpitää ja mahdollistaa yhteiskunnan tärkeät toiminnot, kuten varhaiskasvatus, opetus, hoito ja hoiva sekä harrastukset.

Tärkeää on myös se, että yritystoiminta pystyy toimimaan halvaantumatta.

Se tarkoittaa sitä, että vastuullisesti turvaohjeita noudattaen suosimme ja kulutamme paikallisten tekijöiden tuotteita ja palveluita.

Menot