Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Koirahyökkäykset on edes yritettävä estää – Ei murhaajiakaan pidetä ainakaan pääsääntöisesti vapaana

Hämeenlinnan eläinsuojeluyhdistys näkyy keräävän rahaa kahden viimeaikaisissa koirahyökkäyksissä vahingoittuneen koiran hoitoon.

Toisen koiran leikkaushoidosta omistaja on esittänyt 2 500 euron arvion, aikaisemman hyökkäyksen uhrin hoito kuulemma myös tulee kalliiksi.

Kyseisen koiran omistaja oli myös menettää henkensä saatuaan sydänkohtauksen yrittäessään pelastaa koiransa.

Molemmissa tapauksissa hyökkääjinä ovat olleet taistelurotuiset koirat (edellisessä, Raatihuoneenkadun tapauksessa, kaksi koiraa).

Koirat ovat molemmissa tapauksissa myös olleet jonkun muun kuin omistajan ulkoilutettavana.

Ei ole oikein joutua rahoittamaan hoitoa kolehdilla

Ei mielestäni ole oikein, että kolehdeilla joudutaan rahoittamaan koirahyökkäysten uhrien hoitoa, koska hyökkäävien koirien omistajat eivät ole ulosottokelpoisia.

Toki on hyvä, että vahingoittuneet koirat saadaan hoidettua eikä niiden tarvitse kuolla vammoihinsa – kuten kävi muutama vuosi sitten saksanpaimenkoiran uhriksi joutuneen koiran. Kyseisen koiran omistaja kun ei hallinnut somea eikä siis ajoissa saanut apua mistään.

On aivan turha hyssytellä tapauksia

On aivan turha hyssytellä tapauksia tyyliin “ei ollut koiran vika”, “ei pidä syyllistää tiettyjä rotuja”. Varmaan murhaajillakin on ollut “paha” olla, “vaikea lapsuus” ja niin edelleen, mutta ei heitäkään pääsääntöisesti pidetä vapaana odottamassa seuraavaa uhriaan.

Lakia pitäisi muuttaa niin, että toista koiraa vaarallisesti vahingoittanut koira lopetettaisiin välittömästi tai ainakin otettaisiin huostaan vastuuttomilta omistajiltaan.

Elisa Kissa-Öberg

Hämeenlinna

Lue myös:

Kaksi koiraa hyökkäsi kolmannen kimppuun Raatihuoneenkadulla (28.10.2021)

Amstaffit kävivät hihnassa olleen pikkuterrierin kimppuun Hämeenlinnassa – Rantareitillä koirat juoksevat usein vapaana (25.5.2019)