Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Käsittämätöntä, että luottamushenkilöt lankeavat ahneiden gryndereiden ansaan – Hämeenlinnan keskustasta on luotava ihmisten kokoinen

Kiitos toimittaja Saila Karpiolalle mielenkiintoisesta keskustan korttelien nimet -jutusta (HäSa 2.1.). Samassa lehdessä oli Ruusukorttelin uusista suunnitelmista juttu. Oiva rinnastus.

Nyt päättäjät käsi sydämelle: oletteko todella tuhoamassa upean historiallisen kaupunkimme sydämen antamalla rakentaa ylikorkea rakennusmassa pilaamaan kaupunkilaisten viehättävän arkiympäristön?

Sibeliuksen syntymäkodin siirtoehdotuksia on innolla esitetty, tuskin onnistuisi muualla moinen kansallisikonin juurien vähättely.

Mihin jäänyt kaikki kritiikki?

Olen kaivannut kritiikkiä Ruusukorttelin täyteen rakentamisesta ja vaatimuksia saada Sibeliuksen syntymäkodille avarampi tila ja samalla puisto mainen levähdyspaikkaa korttelissa.

Vanhassa asemakaavassa oli Ruusukorttelin läpi puisto. Torin ympäristössä oli lisäksi Kirkkopuisto ja lääninhallituksen pihan puisto, nämä ovat vielä olemassa. Tosin lääninhallituksen puisto on suljettu läpikululta.

Kävellen liikkujia innostavia kaupunkitiloja

Muutimme Hämeenlinnaan 1970-luvun alussa, silloin oli vielä mahdollisuus kulkea Ruusukorttelin läpi Sibeliuksen syntymäkodin kulmalta Hämeenmaan kauppakorttelin läpi ja myöhemmin Sokoksen tavaratalon ja Centrumin liiketilojen läpi Reskalle.

Kävellen liikkujaa innostavia kaupunkitiloja löytyy vielä nytkin Keskustalon pihasta ja Raatihuoneen pihan kautta voi oikaista korttelin läpi.

“Baabelin tornien” rakentamisvimma

Käsittämätöntä, miten luottamushenkilöt aina lankeavat ahneiden gryndereiden ansaan, asukkaiden kuuntelu jää heikommalle. Ihmisten mittakaavainen rakentaminen unohtuu. Nyt on menossa Suomessa “Baabelin tornien” rakentamisvimma.

Nyt teillä luottamusmiehet ja -naiset on mahdollisuus luoda keskustasta ihmisten kokoinen vetovoimainen viehättävä ja viihtyisä ympäristö.

Kyllä 11-kerroksiselle rakennusmastodontille löytyy paikka vähän kauempaa ydinkeskustasta.

Olkaa luottamushenkilöt sivistyneitä ja ylpeitä kaupunkimme pitkästä historiallisesta jatkumosta.

Säästetään tämä upea ympäristö tuleville sukupolville!

Irmeli Kaartokallio

ylitarkastaja, eläkeläinen

Hämeenlinna