Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Hyökkäävän koiran käytös kertoo omistajasta

Hyökkäävän koiran käytös kertoo omistajasta ja hänen tilanteestaan. Syyttömän uhrin hoitokuluihin ei ole varaa, mutta koiran pitoon löytyy varoja. Rikospaikaltakin paetaan. Miksiköhän näiltä koirilta puuttuu koulutus? Koirille kuonokoppapakkoko?

Teppo-koiran puolesta

Viisas mielipide Irmeli Kaartokalliolta (HäSa 6.1.). Rakennuttajien lobbaus, päättäjien muutosinto ja epäinhimillinen kaavoitus ovat tuhoisa yhdistelmä. Kaupunkiamme ei enempää pidä pilata korkealla rakentamisella, eikä keskustan toimivuuden huonontamisella. Goodman-kolossi. Ylimitoitettuja .pyöräteitä. Liikennevaloja. Kadunvarsipysäköinnin nakertamista. Keskustan elävyyden ja vihreyden vähentämistä. Lähimetsien hävittämistä (Painokangas, Ilveskallio). Pieneen kaupunkiin tehdään ison kaupungin haittoja.

Paluumuuttaja

On se ihmeellistä, että vuodesta toiseen voivat huoltoyhtiöt peittää autojensa rekisterikilvet puskulevyillä! Toki se helpottaa huoltomiesten kiireitä, kun ei tarvitse välittää peltipoliiseista. Muutoskatsastuskin lienee sitten yliarvostettua?

Jotain tolkkua

Hengitelkää hetki – hyvä kirjoitus Jari Kupilalta. Olisiko syytä miettiä muittenkin toimijoiden, jotka kitisevät rajoitusten takia kuten MaRa. Eiköhän terveys ole meille kaikille se tärkein asia.

Pappa

Poliitikoilla ja mäkimiehillä näyttää olevan sama dilemma. Kummatkin julistavat tietävänsä, mitä pitää tehdä, mutta eivät osaa asiaansa. Lupauksia riittää, mutta tulokset puuttuvat. Mitkä kolme osaamista aluevaaliehdokkaalta pitäisi edellyttää jotta häntä kannattaisi äänestää. En tiedä. Taitavat kaikki luvata kaikkea hyvää meille, mutta jakavatkin rahat heille. Mitä uutta on luvassa, jos äänestetään kansanedustajia tai kunnanvaltuutettuja. Eivät ole tähänkään asti saaneet muutosta aikaiseksi. Mistä ilmestyy se osaaminen mitä tarvitaan? Olen kyllästynyt selityksiin ja verovarojen hassaamiseen ilman tulosvastuuta.

Puoluepeliä

Olisi mielenkiintoista tietää, tekivätkö jääkiekkoseurat viime kevään jälkeen suunnitelmia, miten taata yleisön turvallisuus viime kevään koronasulun jälkeen ja esittelivätkö seurat suunnitelmansa suluista päättäville tahoille vai odotettiinko uutta yllättävää yleisösulkua koronatartuntojen kiihtyessä. Siis toimittiinko yritysmaailman tavoin vai luotettiinko korkeemman suojelukseen.

ReiPan

Suomen katsotaan tarvitsevan lähivuosina kymmenin tuhansin työperäistä maahanmuuttoa, vaikka meillä on yhä korkea työttömyysaste. Viime vuosina saapunut runsas maahanmuutto ei ole tässä asiassa auttanut, koska osaajia ei ole toivotussa määrin tullut. Nykyhallitus kehittelee hakumenettelyjä osaajien saamiseksi muun muassa kasvuyrittäjien houkuttelemisella. Mutta osaajat perheineen voidaan kutsua työntekoon noin 1 000 euron kuukausipalkalla.

Sosiaaliturvaanko?