Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Polttoaineen hinta ratkaistaan muissa pöydissä – Perussuomalaisten ulostuloilla ei ole juuri rajoja

Eiköhän polttoaineen hinta-asiat ratkota muissa pöydissä kuin hyvinvointialueen valtuustossa tai -hallituksessa. Perussuomalaisten populistisilla ulostuloilla ei juuri rajoja ole ja tärkeät sote-asiat taitavat olla hämärän peitossa (HäSa 14.1.).

Vesku

Kyllä nyt on epätoivoista Kimmo Kautio (ps.), toki ambulanssit ynnä muut tarvitsevat polttoainetta, mutta sen maailmanmarkkinahinnasta ei edelleenkään päätetä aluevaltuustoissa, eikä edes polttoaineveroista, joita jokainen hallitus on vuorollaan nostanut, myös se edellinen hallitus.

Katriina

Mielipidepalstalla valiteltiin (HäSa 14.1.), että ennakkoäänestys ei sujunut kirjaston äänestyspaikalla. 16.1 sunnuntaina äänestykseni sujui erittäin nopeasti ja joustavasti. Suurkiitos siitä vaalivirkailijoille.

Äänestämään

Hämeenlinnan uimahalli on loistava paikka käydä äänestämässä. Iso tila ja monta toimitsijaa.. Pääsin suoraan äänestyskoppiin ja ystävällinen nuori virkailija toimi nopeasti ja näppärästi ja ääni oli annettu. Kävin ensin kirjastolla ja totesin saman kuin nimimerkki Vähän kiireinen, että jono ei vedä.

Ulla Eklund, Hämeenlinna

Sinä aamuisin Hattelmalantietä ja Turuntietä autoileva! Kävelevän koulubussin aktiivit ovat huolissaan havainnoineet liikennekäyttäytymistä. Muistathan pienet koululaiset, jotka kulkevat Ahveniston koululle aamuhämärässä? Heijastimet saattavat unohtua välillä kotiin ja liikenne huomioimatta… Olethan sinä se, joka ennakoi ja pysähtyy selvästi ennen suojatietä? Kadut ovat nyt liukkaita. Lapsia ei ole yhtään ylimääräistä. Kiitos.

Myllymäen koulun kävelevän koulubussin valvojat

Sunnuntain lehdessä (HäSa 16.1.) Riikka Happosen jutuissa arvioitiin puolueohjelmien painotuseroja niissä esiintyvien sanojen perusteella. Syystä, jota on vaikea ymmärtää, mitään aluehallinnon talouden hallitsemiseen viittaavaa sanaa ei ollut tarjolla. Kuitenkin kyse on yhdestä kriittisimmistä asioista sote-uudistuksessa. Siksi perussuomalaisten ohjelmassa sana raha tai rahoitus esiintyy 22 kertaa ja olisi siten yksi tärkeimmistä asioista näissä vaaleissa.

Teppo Turja

aluevaaliehdokas (ps.)

Laadukkaita hyvinvointialueen palveluita ei turvata määräämällä hoitajamitoituksia, kiristämällä hoitotakuuta tai lupaamalla terveyskeskuksia. Hyvää hoitoa ja tulosta tulee, kun sote- ja pela-ammattilaiset saavat tehdä työnsä kunnolla.

Maija Kontturi

aluevaaliehdokas (kok.)

Vaaliennakointi HäSa (14.1.): kok.+ sd., 29–30 paikkaa, voivat saada yhdessä enemmistön aluevaltuustossa. Mikä on sitten näiden todellinen valta ja osaaminen yhdessä ja erikseen? Onko toiminta samankaltaista kuin Hämeenlinnan valtuustossa, vaikka alue on isompi, budjetti 1,5-kertainen, toisaalta suppea toimiala: sote.

Rafael Hellsten

aluevaaliehdokas (Liike Nyt)

Ihmettelen, kun Matkahuolto mainostaa että tavara kulkee 1–3 vuorokaudessa. Nyt toinen kerta lyhyen ajan sisään kun tavara makaa Matkahuollossa, jos perjantaiehtoona tavara tulee Hämeenlinnan matkahuoltoon, josta pitäisi mennä pakettipisteeseen, niin liikkuu vasta maanantaina eteenpäin. Että semmoiset rahdit.

Kotimainen

Kaupoissa ja linja-autoissa liikkuu paljon maskittomia asiakkaita. Korona leviää helposti. Eikös ulkomailla ole maskipakko? Maskittomat ovat röyhkeitä ja toimivat vastuuttomasti levittäessään tautia. Monille se on kohtalokas. Ymmärrän kyllä, että terveydentilan takia kaikki eivät voi maskia pitää. Mutta kaikki maskittomat eivät voi olla heitä.

Eikö tähän puutu kukaan?

Kiitos Pia Oksalle lehdessä (HäSa 14.1.) kertomistaan hoivakotituntemuksista. Tässä asiassa olen samassa veneessä. Omatunto kalvaa, kun on tunne, ettei osaa tehdä riittävästi äidin olon parantamiseksi.

MRV

Miksi halpatyövoimaa ulkomailta havittelevat alajohtajat kuvittelevat, että esimerkiksi Filippiineiltä Suomeen rekrytty sairaanhoitaja jäisi Suomeen, kun rajan takana maksetaan huomattavasti paremmin, ja työolot ovat paremmat?

Javist

Kun koronatilanne räjähti käsiin, eikä testaus- ja jäljityskapasiteetti enää riitä, tilataan kouluilta kuitenkin etäopetusta. Kun viranomainen määrää eristykseen/karanteeniin, oppilas on oikeutettu erityisiin opetusjärjestelyihin. Se tarkoittaa etäyhteyden avaamista ja lähiopetuksen kuuntelemista etänä. Etäopetus on aivan eri asia. Hybridiopetukseen, jossa opettaja opettaa sekä luokassa että kotona olevia yhtä tasokkaasti, opettajilla – ei ainakaan vielä – ole velvoitetta. Onkohan kukaan, joka ehdottelee, että avataan etäopetus vain kaikille kotona niiskuttaville, miettinyt sen seurauksia? Kuinkahan moni yläkoululainen tuntee sen jälkeen olonsa enää niin terveeksi fyysisesti tai psyykkisesti, että jaksaisi lähteä kouluun, kun opettajan äänen saa parilla napinpainalluksella suoraan omaan sänkyyn? Järkevämpää olisikin siirtyä tautitilanteen pahimmaksi ylimenoajaksi ihan ehtaan, laadun takaavaan etäopetukseen yläkouluissa.

Aineenopettaja