Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Diesel on bensiinin hinnoissa – Miksi pitää aina vain maksaa tolkutonta käyttövoimaveroa?

Muita: 65-vuotiaan daamin pitää kontata Kaurialasta Viipurintielle.

Voisiko joku kertoa, miksi dieselautosta joutuu maksamaan tolkuttoman käyttövoimaveron, vaikka dieselöljy on tänään käytännössä bensiinin hinnoissa?

Sairion Pekka

Olipa yllätys, että 10-tie Tammelasta Hämeenlinnaan päin luokitellaan vielä valtatieksi (HäSa 27.2., pääkirjoitus). Jos tieluokitusta tästä alennetaan, ei kyseiselle osuudelle ole mitään asiaa talvikuukausina, hoito on jo nyt aivan luokatonta.

Seuraavaksi telaketjut

Kyllä ihmettelen kun 65-vuotiaan daamin pitää kontata Kaurialasta Viipurintielle. Kävelyteillä ei hiekkaa ollenkaan. Hävetkää kaupunki!

Iäkäs daami

Saila Karpiolalta (HäSa 28.2.) mielenkiintoinen ja upea artikkeli menneestä ajoista kaupungissamme. Toivottavasti saamme lukea näitä lisää, jo monelle tuttuja, mutta menneitä aikoja. Olli Kaustille kiitos kuvista artikkelin yhteydessä. Toivottavasti Lukiokadun museokortteli saisi säilyä.

Aikamatka

Kyllä olen sitä mieltä, että Rinkelinmäellä pitäisi olla sarjataulukko seinällä näkyvissä niin kuin ennenkin.

Tiikerit

Viime vuonna tehtiin päätöksiä, joiden mukaan sähkön siirtohinta pitäisi alentua. Hämeen Sanomatkin kirjoitti, että 18 000 kWh vuosikulutuksella säästö olisi 200 euron luokkaa. Mitään ei ole tapahtunut, ainakaan Elenialla. Voisiko joku selittää.

Pettynyt!

Riitta Kuismanen (HäSa 24.2.) ja Timo Heinonen (HäSa 25.2.) kirjoittivat hienosti maatalouden puolesta. Olisi aika lopettaa tuo maatalouden alasajo. Miksi muut saavat tuottonsa, mutta maatalous ei?

Huoltovarmuus kunniaan

Lue myös: Maatalousministeri Jari Leppä (kesk.): Mikäli kauppa ei ole valmis maksamaan paremmin tuottajille, siihen puututaan lainsäädännöllä (27.2.2022)

Nyt näimme mihin Venäjä tahtoo, ja alkoi sota Ukrainassa. Tuli mieleen entinen presidentti Paasikivi joka sanoi. “Suomi on hyvä maa, mutta asukkaat tyhmiä”. Täällä tehdään kyselyjä, joissa saa mielipiteensä kertoa Natosta. Jokohan olisi aika, jossa olisi enemmän plussaa kuin miinusta. Esimerkiksi Viro ja usea muu maa ovat Natossa.

Jos talo palaa, ei saa vakuutusta

Löytyisikö uusi selitys venäläisen rahtikoneen mutkittelusta Suomen ilmatilassa viime vuoden puolella?

Sinisilmä

Putinin on turha mennä Kiovaan,koska siellä on pormestarina Vitali Klitsko, joka lennättää oikealla suoralla Putinin takaisin Moskovaan.

Ojoinen

Vastaava pakolaiskriisi itäisessä Euroopassa on historiallisena kokemuksena tänään suomalaisten selkäytimessä yhä syvällä, noin kahdeksan vuosikymmenen jälkeenkin, oli kokijana sitten siirtokarjalainen tai vastaanottajataho. Menestyksellinen asutustoiminta oli yhteistoiminnallinen menestys. Ei siinä Kelaa ollut tuolloin auttamassa, kuten Suomeen viime vuosina tuhansien kilometrien päästä, vieraista kulttuureista, tulleille.

Pystyimme siihen

Nykypäivän tapahtumia ja uutisia eri tiedotusvälineistä seuratessa on tullut mieleen, mikä saisi aikaan jotain järkeä tähän maailmaan? Esimerkeiksi käyvät Ruotsin ralli ja sota Euroopassa. Autot ajavat kapeita, mutkaisia teitä lumipenkkojen, puiden ja talojen välissä hirmuista, vaarallista vauhtia. Euroopassa sota tappaa siviilejä ja sotilaita nyt taas vuonna 2022! Valtiot ja päättäjät eivät ole saaneet stoppia ja rauhaa aikaan! Miksi? Mikä olisi se voima ja tahot jotka siinä onnistuisivat? Viisaat valtiot, kulttuurit, kirkot, uskonnot , rauhan rakentajat, Isä Taivaan?

Heikki