Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Miten pyörätie on voinut olla päiväkausia jäävirtana? – Tästä ei ole kukaan uskaltanut ajaa polkupyörällä

Miten voi Kansallisarkiston Viipurintien puoleinen jalankulku-pyörätie olla tämmöisessä, oheisen kuvan mukaisessa kunnossa? On ollut hiekoittamatta jo päiviä. Ei yksikään pyöräilijä ole tuonne ajamaan uskaltautunut.

Jukka Riikonen

Konekuski kävi kauhallaan kaapimassa Hämeenkujalla pysäköintipaikkojen kulmaa lauantaina. Lähes tunnin raapi samaa paikkaa. Ei vaan viitsinyt kuitenkaan putsata niitä pysäköintipaikkoja sohjosta ja jäästä. Kaivot ovat jään peitossa ja vesi velloo alueella kuin pikku Vanaja. Saahan sen tuntiveloituksen noinkin kuitattua, mutta alueen käyttäjät eivät välttämättä viitsisi maksaa tuon tasoisesta työstä.

Märin jaloin autolta eteenpäin

Hämeenlinnan Rantatien ympäristössä tehtiin viime syksynä valokuitutöitä ja asfalttia poistettiin monin paikoin. Nyt näiden kohtien paikkaukset ovat autoja rikkovassa kunnossa. Onko ennallistaminen käyty tarkastamassa ja hyväksytty? Korvaako kaupunki näissä paikkauksissa rikkoontuneen auton korjauskustannukset?

Utelias

Hyvät jäällä kävelijät älkää tallatko suurella vaivalla tehtyjä latuja. Tallatut ladut estävät hiihtäjien hiihtämisen ja harmittavat ladun tekijää. Ymmärrän, että me kaikki haluamme nauttia auringosta. Toivottavasti kaupunki ensi talvena auraa myös kävelijöille jäälle oman reitin – se olisi täydellistä!

Kevättä rinnassa

Keinusaaren aamupala on todellakin kotihoidon hoitajien väärinkäyttöä (HäSa 21.3.). Kuvassa ihmetytti myös, etteivät kotihoidon työntekijät käytä kotihoidon asianmukaisia työvaatteita, vai eikö niitäkään ole? Tehostetussa vanhushoivassa hoitajat edelleen tekevät kaikki avustavat työt, hyvä että kotihoidossa avustava sentään löytyy.

Hoitaja ei ole ruoanjakaja

Vastaus edelliseen: Olen Keinukamarin hoiva-avustaja, nyt talvilomalla. Siellä on tuttu tuuraaja. Olen töissä viisi päivää viikossa, myös viikonloppuina, viikolla vapaata, yleensä 7–15.15. Yksin teen aamupalan, jaan sen 17 asukkaalle kolmeen kerrokseen. Hoitajat antavat lääkkeet. Myös suunnittelen ruokatilaukset ja puran ne töissä ollessani. Hoitaja tekee tilauksen koneelle. On vakinaisilla työvaatteita sijaisilla lainattavia. Osa haluaa käyttää omia. Työni sisältää monenlaista.

Marjo Isosalo

Sain Kanta-Hämeen keskussairaalasta kutsukirjeen kotiin lapsen tutkimuskäyntiä varten. Kolmesivuisessa kirjeessä oli runsaasti ohjeita, puhelinnumeroita ja linkkejä nettiin. Kirjeestä ei kuitenkaan käynyt ilmi, mihin minun pitäisi lapsi viedä. Mainitun poliklinikan ”Hämeenlinnan yksikkö” on ehkä niin tuttu vanhoille kantahämäläisille, ettei katuosoitetta tarvitse kirjeeseen merkitä. Muualta muuttanut joutuu kuitenkin kirjeen jälkeen turvautumaan Googleen, jotta voisi arvuutella, minne pitää mennä. Kirjeen lopussa sairaala kehottaa: ”Otathan yhteyttä, jos jokin asia jäi epäselväksi.” Näin julkisena palautteena kerron, että epäselväksi jäi, minne pitää mennä. Voin toki vielä soittaa sairaalan vaihteeseen, jonka numero kirjeessä oli mainittu, ja kysyä lisätietona osoitetta.

Salla Brunou, Hattula

Oliko terassikadun idea siis saada autot pois Raatihuoneenkadulta ja “pelastaa maailma”? Toisaalta eipä idea kiinnostanut kaikkia yrittäjiäkään. Mitä seuraavaksi: panimoravintola kirkon rappusille?

Kantakaupunkilainen

Lue myös: Yllätyskäänne ilmi Hämeenlinnan valtuustossa: Ensi kesän terassikadusta onkin tulossa vain korttelin mittainen (21.3.2022)

Ollaanko valtuustossa menneillä aikakausilla, kun kaupungin strategiasta puuttuvat täysin ilmastotyö, hiilineutraalius ja kestävä kehitys, joka pitäisi kulkea läpi kaikkien päätösten? Yhteisöllisyyttä ei synny ilman yhdenvertaisia palveluja. Kun keskiluokkainen kupla puhuu yhteisöstä, niin kas, vähäosaisilta jää tiet auraamatta, roskikset tyhjentämättä ja palvelut saamatta, mutta keskustaan tulee terassi.

Fiksua

“Yrittäjämyönteinen Hämeenlinna?”, otsikoitiin yrittäjänä toimivan kaupunginvaltuutetun laaja, mutta hieman pettymystä kaupungin yritysasennoitumiseen ilmaiseva kirjoitus (HäSa 21.3.). Hämeenlinnan sijoitus viime vuosien yritysasennetutkimuksissa ei ole ollut tyydyttäväkään. Asukasluvultaan lähes samankokoinen Seinäjoki on yhä ykkönen yritysmyönteisyydessä. Tällä palstalla on jo kehotettu tutustumismatkaan sinne.

Miksi viivästys?

Korona, sota, korona ja lakko- onko pakko?

Raili

Jääkiekosta kaiken tietävä toimittaja Petteri Sihvonen löysi syyn HPK:n tehottomuuteen lauantaisessa pelissä Saimaan Palloa vastaan. Joukkueessa on vain yksi pelaaja, joka osaa tehdä maaleja, Michael Joly. Kiitos Petteri, että avasit monien jääkiekkoa seuraavien silmät.

Matteus

Lue myös: Analyysi: HPK:n leirissä on monella pelaajalla herätyksen paikka – tehoja tultava muiltakin kuin Michael Jolylta (21.3.2022)

Nyt kävi sitten niin, että HPK:n pelit menivät sekaisin siinä vaiheessa kun palkattiin nämä viimeiset pelaajat. Tätä pelkäsin ja näin kävi.

Ihmettelijä

Nyt kaikki kannustamaan HPK:n juniorijoukkueita, pelaavat jopa suomenmestaruudesta.

Viki

YK:n vuosittain tekemän onnellisuusraportin mukaan Suomi oli jo viidettä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa ja jätti nyt muita aikaisempaa enemmän taakseen. Mutta Suomen media näyttää jo “kyllästyneen” pitämään asiasta suurempaa ääntä. Miksi meidän tulee olla niin vaatimattomia? Selvityksessä mitattiin muun muassa maan korruptoituneisuutta, BKT/henkilöä, eliniänodotetta, asukkaan elämänlaatua ja niin edelleen. Suomalaisilla on syytä tyytyväisyyteen!

Täysin

Lauantaina alanurkassa vt. päätoimittaja Tuulia Viitanen kirjoitti lehtitalojen paperipulasta (HäSa 19.3.). Syiksi hän mainitsi UPM:n lakon ja sen, että Venäjältä paperia ei nyt tuoda. Siihen tuontipulaan olisi auttanut kyllä sekin, jos UPM ei olisi pari vuotta sitten lopettanut toimivaa paperitehdasta. Lopettamista kritisoinutta pääministeri Marinia silloin haukkuivat kaikki, niin UPM:n omistajat, toimittajat kuin lehtien omistajat, opposition edustajista puhumattakaan.

Jaska

Reilun kaupan tuotteita ovat banaanit ja muut ”etelän hetelmät”, kahvi ja tee, mausteet ynnä muut. Reilussa kaupassa tuotteista maksetaan viljelijöille takuuhintaa ja reilun kaupan lisää. Miksei ole reilun kaupan ruisleipää, piimää, kananmunia, karjalanpaistilihoja, perunoita ja muita kotimaisia elintarvikkeita?

Myllymäkeläinen

Kansanedustajuuden lisäksi Timo Heinonen (kok.) on Lopen kunnanhallituksessa peräti puheenjohtaja ja myös Kanta-Hämeen aluehallituksen jäsen. Miksi et anna muille mahdollisuuksia paikallisissa ja alueellisissa tehtävissä? Puolueessanne riittää kyllä osaavia. Ottaisit oppia kollegastasi Lulu Ranteesta (ps.): hän antaa tilaa muillekin (HäSa 4.3.).

Rafael Hellsten, Liike Nyt

Onko Suomen media koskaan julkaissut Suomessa vakinaisesti asuvien eri kieliryhmien työllisyys- tai työttömyysastetta? Lieneekö näitä koskaan tilastoitukaan? Onko selvityksen tekoa tarkoituksellisesti vältetty? Joka tapauksessa hyötynä olisi, että väärät mielikuvat väistyisivät ihmisten arkipuheissa. Tietäisimme totuuden Suomessa asuvien suomen-, ruotsin- ja saamenkielisten sekä muiden kieliryhmien työllisyys- ja työttömyysasteista.

Jo aika!