Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinna voi hyvin olla "Suomen nouseva ravintolakohde" – Ravintolat ja kahvilat hyvässä nosteessa hotsin kotikaupungissa

Kaupunki noteeraa ravintolakentän kehityksen verkkosivuillaan, jossa Hämeenlinnaa luonnehditaan “Suomen nousevaksi ravintolakohteeksi”. Sitä se voi parhaimmillaan olla.

Ravintola-ala on tuntenut koronan nahoissaan. Sopeuttamaan toimintaansa ovat joutuneet myös hämeenlinnalaiset ravintolat ja kahvilat. Samaan aikaan kaupunki on kuitenkin alkanut tulla tunnetuksi aikaisempaa enemmän ravintola- ja myös kahvilakulttuuristaan.

Kiitos kuuluu yrittäjille! Varsinkin uusia ruokapaikkoja ja on ilmaantunut, jos ei lukuisia, niin kuitenkin suhteellisen monia. Myös pitkään toimineet ovat pitäneet kiitettävästi pintansa. Laadukaskaan illalliskattaus ei ole kahden tai kolmen pöytäliinapaikan varassa.

Nyt kun rajoituksista vihdoin päästiin, ravintolatoiminnan edellytykset on turvattava niillä toimilla, jotka ovat julkisen vallan käsissä. Asiakkaiden annettavaksi jää sitten lopullinen tuomio.

Tuleva terassikatu on yksi pieni lisänsä palveluiden kokonaisuuteen, samoin vihreiden valtuustoaloite, joka lohkaisisi tilaa terasseille kaupungissa yleensä kovin pyhinä pidetyistä pysäköintiruuduista (HäSa 29.3.). Ei, ei nyt sanota heti ensimmäiseksi, että se ei käy, se ei kerta kaikkiaan käy.

Molemmat olisivat jo ensi kesänä hyvä lisä toivottavasti vilkkaan matkailukaupungin palvelutarjontaan.

Olennaista on – hämeenlinnalaisittain – vastakkainasettelun välttäminen uuden ideoinnin ja autoilun välillä.

Katuterasseja koskee sama kuin pyöräilykatujakin: kaikille liikkumismuodoille ja pysäköinnille voidaan järjestää tilaa. Ne eivät saa olla toisiltaan pois. Keskustan vetovoiman lisääminen on ihan kaikkien etu, ja kyllä, myöskään häiriöitä ei kannata etukäteen maalailla.

Hämeenlinnan kaupunki noteeraa ravintolakentän kehityksen – ainakin verkkosivuillaan, jossa Hämeenlinnaa luonnehditaan “Suomen nousevaksi ravintolakohteeksi”. Sitä se voi juuri parhaimmillaan olla.

Ravintolapalvelut eivät tietenkään rajoitu vain keskustaan, eikä niitä ole tarkoitettu vain matkailijoille, vaan myös alueen asukkaille. Ne lisäävät kaupungin vetovoimaa, kun hyvä kello vain kuuluu kauas.

Pois hienostelu! Ainoan oikean hotsin kotikaupungin kattauksessa ovat mukana myös perinteiset grillit, niitä tosin on mukana vain kolme: grillikulttuurissa on kato käynyt. Vielä niitäkin kuitenkin on!