Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veera Jussilan (vihr.) mielipide: Pääsiäinen on Hämeenlinnan kouluissa taas syrjinnän aikaa – Kirkkokäynnin vaihtoehdoiksi kirjasto tai taidemuseo

On taas se aika vuodesta, kun monissa perheissä on tehty valintoja kahden huonon välillä.

Menneinä viikkoina itseni lisäksi moni muukin vanhempi on joutunut valitsemaan, meneekö lapsi koulupäivän aikana oman vakaumuksensa vastaiseen tilaisuuteen, vai jääkö hän koululle tekemään jotain. Ilman tietoa, mitä se ”jotain” on.

Opetushallituksen ohjeet pääsiäisen ja joulun ajan tilaisuuksista ovat selkeät.

Kaikille oppilaille kuuluu vapaus valita

Mikäli koulu päättää osallistua kirkossa järjestettävään tilaisuuteen, tulisi kaikilla oppilailla olla vapaus valita kahdesta yhdenvertaisesta tapahtumasta itselle sopiva vaihtoehto.

Nämä tilaisuudet tulee ilmoittaa kaikille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen siten, että molempien tilaisuuksien luonne ja sisältö on yhdenvertaisesti selvillä.

Myös uskontokuntiin kuuluvilla tulee olla vapaus valita kahdesta yhdenvertaisesta tilaisuudesta itselle sopiva.

Kirkon lisäksi vaihtoehdoiksi kirjasto tai taidemuseo

Esimerkiksi kirkkoretken vaihtoehtona tulee olla vakaumukseton retki, ja se voisi olla esimerkiksi retki kirjastoon tai taidemuseoon.

Saamieni viestien mukaan tänäkin keväänä todella monessa Hämeenlinnan koulussa on päätetty olla noudattamatta Opetushallituksen ohjeistusta.

Vaihtoehdoiksi sen ”jotain” lisäksi on tarjottu myös kävelyä hautausmaalla, ilman tietoa onko mukana edes opettajaa.

Jo pelkästään kaupungin Lapsiystävällinen Hämeenlinna -ohjelmatyö ohjaa meitä paljon parempaa, opetushallituksen ohjeista puhumattakaan. Miksi syrjivät käytännöt siis jatkuvat vuodesta toiseen?

Veera Jussila

valtuutettu (vihr.)

Hämeenlinna