Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Moottorirata, ei hiihtostadion, on yksi Hämeenlinnan helmistä – Eivät lumitykit ja latukoneetkaan pyöri pyhällä hengellä

Hiihtäjä Jukka Jokisen mielipidekirjoitus (HäSa 14.4.) Ahveniston moottoriradasta piti sisällään sinänsä ihan hyvän ajatuksen radan ympärivuotisen toiminnan kehittämisestä.

Olisi toki järkevää, että radan fasiliteetit palvelisivat sekä hiihto- että moottoriurheilijoita, kumpiakin omana vuodenaikanaan. Valitettavasti kirjoituksesta välittyi kuitenkin moottoriurheilun häivyttämiseen tähtäävä pohjavire.

Tänä vuonna luonnonlunta on ollut kaikkialla melkeinpä liikaakin, mutta jatkossa radan talvikäytön keinotekoinen pitkittäminen mahdollisimman pitkälle kevääseen johtaa jo muutenkin lyhyen ja rajoitetun kesäkauden viivästymiseen heikentäen moottoriurheilijoiden harjoittelu- ja kilpailumahdollisuuksia.

Kirjoitukseen oli myös, kuinkas muutenkaan, ujutettu vaatimus radan hiilineutraaliuden lisäämisestä.

Utopia siirtymisestä pikaisesti sähköautokilpailuihin

Maailmalla toki ajetaan jo E-formuloilla, mutta kuvitelma kaikkien kilpailujen ajamisesta sähköautoilla “ehkä jo viiden vuoden päästä” on täyttä utopiaa.

Vaatimus sähköautojen käytöstä tappaisi harrastustoiminnan tehden siitä vain todella varakkaiden huvin; esimerkiksi jo olemassa olevan vanhan kilpa-auton sähköistäminen maksaa vähintään 20 000 euroa.

Hiilineutraaliushuumassa sopii myös muistaa, etteivät lumitykit ja latukoneetkaan pyöri pyhällä hengellä, eivätkä kaikki hiihtäjät ympäri Etelä-Suomen saavu paikalle sähköautoilla tai julkisella liikenteellä.

Moottorirata on moottorirata, ei hiihtostadion

Yli 50-vuotias Ahveniston moottorirata, ei siis hiihtostadion, on yksi Hämeenlinnan uniikeista, kansainvälisestikin tunnetuista helmistä.

Siellä sopii hienosti talvisin hiihtää ja toimintaa kehittääkin, kunhan se ei tapahdu moottoriurheilun ja radan alkuperäisen käyttötarkoituksen kustannuksella.

Emmi Rantanen

moottoriurheilun ystävä

valtuutettu (ps.)

Hämeenlinna