Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Voitonpäivä on kaiken pahan alku – Tappiot yritetään peittää raukkamaisella kaukotaistelulla

Venäjällä juhlitaan toukokuun 9. päivänä voitonpäivää ”suuren isänmaallisen sodan” päättymisen kunniaksi.

Voitonpäivää voisi juhlia myös suuren isänmaallisen itsepetoksen alkamispäivänä. Tosiasioiden vastaisesti voitonpäivä ylistää Venäjän sotilaallista ylivertaisuutta, johon sensuroitu tiedonvälitys on saanut väestönkin uskomaan ja sotahulluutta kannattamaan.

Venäläisiltä on salattu, että sodankäynti perustui täysin Yhdysvaltain ase- ja muuhun apuun.

Yhdysvallat toimitti sodan aikana Neuvostoliitolle muun muassa: 375 833 kuorma-autoa, 14 795 lentokonetta, 7 053 panssarivaunua, 1 900 höyryveturia, 185 000 kenttäpuhelinta, 4 478 116 tonnia ruokatarpeita.

Suomi olisi edelleen Laatokan rantavaltio…

Aseapu oli niin oleellista, että voidaan sanoa, että Suomi hävisi epäsuorasti Venäjälle toimitetun tarvikeavun muodossa. Jos suomi olisi saanut edes 10 prosenttia tuosta avusta, olisi Suomi edelleen Laatokan rantavaltio.

Jos apua ei olisi ollut, ei Neuvostoliitto olisi ennättänyt Uralilta Saksaa miehittämään.

Vastaanotetun avun pimittäminen kansalta on saanut venäläiset uskomaan olevansa ylivertaista soturikansaa. Sensuroidussa tiedonvälityksessä tämän itsepetoksen ylläpito on ollut tärkeämpää kuin demokratia ja taloudellinen hyvinvointi.

Nyt, kun Venäjän konventionaaliset asevoimat ovat saattaneet itsensä naurunalaiseksi, on Venäjällä enää ydinpelote – sekin vain sen takia, että Putin lakeijoineen saattaa olla niin hullu, että aloittaisi ydinsodan.

Venäjä on osoittautunut paperitiikeriksi

Nyt kun Venäjä on Ukrainassa osoittautunut paperitiikeriksi, joka ei pärjää mies miestä taistelutantereella, on heikkouden peittämiseksi muutettu strategiaa.

Kun mies miestä vastaan ei pärjää, yritetään tappio peittää raukkamaisella kaukotaistelulla. Ammutaan ohjuksia, tykkitulta ja pommitetaan asutuskeskuksia ja niissä olevia naisia ja lapsia.

Strategian tavoitteena on saada aikaan niin paljon silmitöntä tuhoa, että saataisiin aikaan jonkinlainen kunniallinen rauha, joka peittäisi häviön.

Tällaisella rauhalla jatkettaisiin itsepetosta, koska tosiasioiden vastaisesti taas peittyy, että Venäjän ”voitto” on saavutettu lapsia tappamalla.

Venäjän pitäisi vihdoin oppia, että diktatuuri ei voita demokratiaa, josta löytyy aina motivaatiota taisteluun pahaa vastaan.

Tapio Yli-Kovero

Hämeenlinna