Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Kaikki peliin pääradan puolesta – Rautatiesiltaa pitäisi pidentää nopeammaksi – "Metsärata" olisi raskas isku Hämeenlinnalle

Muita: Vai konemusiikkitapahtuma Aulangon luonnonrauhaa rikkomaan.

Pääradan Tampere–Helsinki -välin suuntavaihtoehdon Hämeenlinnan etäinen ohitus lännestä “metsäratana” olisi raskas isku. Nykyisen radan puolesta olisi pantava kaikki peliin. Tulisi muun muassa ehdottaa nykyradalle useita suoristuksia. Asemaa lähestyttäessä rautatiesilta pitäisi rakentaa 200 metrin pituiseksi sillaksi nopeuden pahan hidastusvaikutuksen johdosta. Tamperetta voisi pelotella, että se menettäisi suoria lentoyhteyksiä.

Keinoja on!

Energiapuuta olisi saatavilla hyvin teiden varsilta. Esimerkiksi Satulassa tien 130 varrella puunoksat melkein hakkaavat jo isojen autojen kylkiin. Näkyvyys paranisi, mikä auttaisi hirvien ja peurojen havaitsemiseen ja vahingot vähenisivät.

Made

Tekojää ei ole vain jonkin urheiluseuran puheenjohtajan suuruudenhullu ajatus. Se on monen jääkiekkoa ja luistelua harrastavan tavallisen kaupunkilaisen toiveissa ollut jo vuosikausia.

Hyvää talviliikuntaa

Miten on mahdollista, että keskelle historiallisen Hämeenlinnan toria saa pystyttää niin järkyttävän rumat isot mustat varustekontit taas kesäksi? Eikö niitä mitenkään voisi edellyttää edes ehostettavaksi vähän kauniimmiksi, jos ne saavat siihen koko kesäksi jäädä?

Kauniit myyntikojut torille vai konttisatamako?

Vanajanlinnan yrittäjä kirjoitti lauantain lehdessä ukrainalaisten auttamisesta. Jäi kertomatta, montako ukrainalaista on Vanajanlinna työllistänyt? Töitä varmasti riittää ja asuntojakin!

Holappa

Vai konemusiikkitapahtuma Aulangolle. Mölyä ja jumputusta yömyöhään luonnonsuojelualueen tuntumaan! Eikö enää mitään rajaa.

Luonnonrauhaa

Miksi Danske Bankilla on konttori Hämeenlinnassa, jos siellä ei saa asiakaspalvelua? Suomea rakentaneet ikäihmiset ovat ansainneet parhaan palvelun, kädestä pitäen. Palveluun on löydyttävä rahat, vaikka olisi kuinka konkurssikypsä pankki tahansa.

Palveluyhteiskunta

Lauantaisin uusi Grillikausi-viihdeohjelma on mauttomuudessaan ja rivoudessaan aivan ala-arvoista “viihdettä”. Asiasta kyllä onneksi alussa varoitetaankin. Eikö mikään enää riitä, vaan pitää pilkalla ja törkeyksillä yrittää? Onneksi ei tarvitse katsoa, kun TV:n voi sulkeakin.

Realisti

EU:n digitaalisia palveluja koskeva laki varmistaa tiukemmat seuraukset kielletylle sisällölle, kuten disinformaatiolle (HäSa 24.4.). Mutta kuka tai mikä määrittää, onko kyseessä disinformaatio, ilman, että mennään sensuurin puolelle?

Tulkinnallista

Päättäjät: miettikääpä mitä tapahtuisi, jos “naapuri” saisi myöhemmin päähänsä hyökätä Suomeen! Täällä on vastassa vajaa kuusimiljoonainen kansa, kun neljäkymmentäneljämiljoonaisella kansallakin on vaikeuksia selvitä!

Heti!

Kylläpä laukoi Erkki Tuomioja taas älyttömiä kommenttejaan liitosta Ruotsin kanssa. Sadankomitealaisten kannattaisi mennä Moskovaan esittelemään ajatuksiaan. Siellä olisi niille varmaan suurempi tarve. Äskettäin tehdyn mielipidetiedustelun mukaan alle puolet ruotsalaisista olisi valmis puolustamaan maataan aseellisesti. Eli selvä enemmistö tuosta kansankodista on sitä mieltä, että sotikoot muut heidän puolestaan. Näinhän on aina tehty. Tanska, Norja ja varsinkin Suomi ovat kautta aikojen hoitaneet Ruotsin puolustuksen. Nykyisessä Euroopan tilanteessa Suomi tarvitsee turvakseen paljon leveämmät hartiat kuin liitto Ruotsin kanssa.

Finjävel