Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Toiveet ja todellisuus eivät kohtaa Hämeenlinnassa

Linnanpuistoon halutaan Hämeenlinnassa kesäkahvila, mutta liki joka viikonloppu pitäisi poistua alueelta. Terassikadulle ei toivota läpiajoliikennettä, koska sitä ei nähdä tärkeänä reittinä. Sivustakatsojana toivoisi kattavampaa suunnittelua, eikä toivotaan, toivotaan -kokeiluja, edes kesäksi 2023.

ReiPan

Miten ihmeessä ajelette kiellettyä ajosuuntaa vastaan, joka on Jukolan S-marketin parkkipaikalla selvästi liikennemerkeillä osoitettu? Siellä on selvästi myös liikennemerkein (kärjellään seisovat kolmiot 2) osoitettu poistumisreitti. Laiskuuttako kiertoon, vai piittaamattomuutta.

Autoilija

Hämeenlinnassa sanotaan olevan monta hyvää ravintolaa, mutta kunnon kasvisravintola puuttuu. Avaisiko joku?

Hyvän ruoan ystävä

Hieman tarkennusta viime perjantain (HäSa 29.4.) alanurkkakirjoitukseen, eihän se suinkaan ollut Palmu kun rakennutti talon sinne Siirin, vaan hän osti Torkon Matin sinne rakentaman talon.

Hätilän Arska

Ikävää, että me, jotka emme vastaa tuntemattomiin numeroihin, olemme itse siihen syypäitä. Emme ole tallentaneet numeroa omaan puhelimeemme.

Siru Pitkänen Hauholta

Jaakko Valpio (HaSa 28.4.) tosiaan muistutti hyvin kaupungin kehityksen edellytyksistä (yrittäjyys, osaaminen). Muistavatko tätä edes valtuuston ja kaupunginhallituksen yrittäjäjäsenet? Hallinto- ja koulukaupunki meni jo, yrittäjyyskaupunkia ei tule koskaan, tuliko eläkeläiskaupunki?

Rafael Hellsten, Liike Nyt

Hämeenlinnan kaupunki aikonee panostaa elinvoiman lisäkasvuun, koska kunnallinen toimiala supistuu sote-hyvinvointialueiden johdosta (HäSa 30.4.). Jäljelle jäävät täten erityisesti koulutus ja elinvoimakysymykset. Nyt jos koskaan on syytä ottaa mallia niistä kaupungeista, jotka ovat menestyneet elinvoiman lisäämisessä. Kun kaupunginhallitus ei ehdi riittävästi paneutua asiaan, olisi eduksi perustaa tätä varten erillinen kehitysyhtiö.

Toimeksi!

Ei ole ihme, että Hämeenlinnan verotoimiston käyntiasiakasmäärä vähenee vuosi vuodelta, kun supistetuilla aukioloajoilla ajetaan ihmiset käyttämään muita palveluja, kuten lehtijutussa (HäSa 28.4.) mainittu 77-vuotias vanhan kaartin jätkä on joutunut tekemään. Verotoimiston aukioloon liittyvässä jutussa kerrottiin palvelujen kehittämisestä niin, että ikäihmisillä olisi vähemmän syitä toimistossa asiointiin. Vaikka olisikin verkkopalvelujen käyttö hallussa, voi silti kaivata henkilökohtaista palvelua.

Valinnanvapautta?

Suuret kiitokset sinulle rehellinen löytäjä, joka toit taskusta pudonneet kännykkäni S-Marketin kassalle Turengissa! Jätä samalle kassalle yhteystietosi, niin juodaan joskus pullakahvit.

Huolimaton

On pokkaa väittää, että ihmiset haluavat palvelut nettiin, kuinka ovat asiakaskäynnit vähentyneet rajusti. Tietysti ovat vähentyneet, kun pakotetaan menemään nettiin. Kaikki tehdään mahdollisimman hankalaksi ja sitten valehdellaan ihmisten haluavan tätä. Vähän kuin putininmaista puhelua.

Voitko katsoa peiliin rehellisesti?

Kullan hinta on kultaa ostavan “romukauppiaan” tv- mainoksen mukaan noussut 400 %. Onko se paljon vai vähän? Samaan aikaan vastaavan uuden rivitaloasunnon hinta on noussut jopa 420 %? Näin hallituksemme ovat onnistuneet tuottamaan halpoja asuntoja tarvitsijoille. Täältä katsoen näyttää siltä, että rakennusliikkeiden ja pankkien lisäksi vain SDP: a ja kepua lähellä olevat asuntofirmat ovat hyötyneet ja kansa köyhtynyt.

Vilosohvi

Sen takia Venäjän Putin yrittää hangata vastaan Suomen Natoon menoa, kun sillä on tarkoitus vallata Suomi.

Unski