Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuorovaikutus synnyttää yrittäjälähtöisiä päätöksiä – Kuntabarometri kertoo Hämeenlinnan seudun kuntien parantaneen elinkeinopolitiikkaansa

Yrittäjien kuntabarometri kertoo lupaavasti kantahämäläisten kuntien parantaneen elinkeinopolitiikkaansa.

Kanta-Hämeen yrittäjät eivät manaa entiseen tapaan maakunnan elinkeinoympäristöä heikoimpien alueiden joukkoon. Tunnelmat ovat parantuneet valtakunnalliseen keskikastiin.

Henkselien paukuttamiseen ei ole monessakaan kunnassa syytä, mutta suunta on oikea.

Yrittäjäkunta arvostaa maakunnassa eniten Janakkalan elinkeinopolitiikan kokonaisuutta.

Toiseksi yltää Loppi ja kolmossijalle rinta rinnan Hämeenlinna ja Tammela, joiden kokonaisarvosanan keskiarvo on valtakunnan keskitasoa. Riihimäki ja Forssa jäävät hiukan alle.

Isojen kaupunkien vertailussa Hämeenlinna on viidenneksi paras.

Yrittäjät odottavat kunnan elinkeinopolitiikalta ennen kaikkea yrittäjälähtöistä päätöksentekoa ja yrityspalveluja. Osittain kyse on mielikuvista, mutta ne ponnistavat konkreettisista päätöksistä.

Kunnissa on ymmärretty tehdä työtä yrittäjien huomioimiseksi, sillä yritysten menestyminen luo kaivattuja työpaikkoja ja tuo asukkaita ja veroeuroja.

Kunnan poliittisen ja virkamiesjohdon sekä yritysten välillä tarvitaan myös luottamusta, vuorovaikutusta ja yhteistyötä.

Kuntien on omilla päätöksillään ja palveluillaan raivattava yrittäjyyden esteitä ja edistettävä investointeja.

Lupa- ja kaavoitusprosessien sujuvuudessa on aina parantamisen varaa.

Eniten apua kaipaavat aloittavat yritykset, mutta panostusta ei pidä tehdä vanhojen yritysten kustannuksella.

Parhaiten kunnat taitavat infrastruktuurin hoitamisen, kun taas julkiset hankinnat aiheuttavat helposti parranpärinää.

Lainsäädäntö estää kuitenkin kuntia suosimasta suoraan paikallisia yrittäjiä, sillä julkisten hankintojen keskeisiä periaatteita ovat tasapuolisuus, syrjimättömyys ja avoimuus. Hankintoja voi kuitenkin esimerkiksi pilkkoa pienempiin osiin, jolloin tarjouskilpailusta jää jaettavaa useammalle.

Elinkeinopolitiikassa on tärkeää, että jatkuvasta digitalisoitumisesta huolimatta yrittäjien saatavilla on oma yhteyshenkilö, jonka puoleen voi kääntyä.