Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virtaa Hämeeseen!

Tukka on vieläkin pystyssä. Niin paljon on nyt saatu vaihtovirtaa (AC) ja tasavirtaa (DC).

Yksi Kantolan jättipuiston ensimmäisen suurkonsertin vaikutuksista on, että koululaiset ovat vastaanottavaisempia sähköopin teorialle. Oppia tuli muillekin.

Vaihtovirta on sähkövirtaa, jonka suunta vaihtelee ajan funktiona; tasavirran suunta ei muutu. On liikaa sanottu, että AC/DC:n keikka muutti kerralla Hämeenlinnan suunnan. Jotain äärimmäisen myönteistä silti tapahtui, ja siitä on lupa iloita.

Tutkijoidenkin laskelmat tällaisten massatapahtumien taloudellisista vaikutuksista paikkakunnalle ovat arvioita. Mutta selvää on, että 2,6 miljoonaa kaupungille maksanut tapahtumapuisto oli edullinen elinkeinoinvestointi.

Globaalissa viihdeteollisuudessa liikkuu ainakin vielä lähivuosina iso raha. Mitä pahaa on siinä, että näilläkin huudeilla halutaan päästä siitä osingoille? Konserttipäivänä tuli toimitukseen lukijan meili, jossa kiitosten lisäksi oli sangen perinteinen kuvaus Hämeenlinnasta: “Tuppukylä, toisten asioihin sekaantuminen, ei-avoin päätöksenteko, pysähtyneisyys…”

Tässäkin lehdessä olemme ottaneet Kantolasta kaiken irti. Eikä vain siksi, että lehtiyhtiö on yritys muiden joukossa ja sille paikallisen elinkeinoelämän hyvinvointi on elinehto. Kyllä tämä oli kova juttu.

Yksin tapahtumapuisto ei riitä tekemään jostain uudesta hotellista kannattavaa, mutta eipä kukaan voi tietää millainen hyvän kierre tällaisesta voi käynnistyä. Sattumallakin on usein sijansa. Keskustelu Kantolan areenasta on osoittanut myös, kuinka herttaisen huolestuneita Hämeenlinnassa olemme “muukalaisten” mielikuvista, kuin koko kansakunta Suomi-kuvasta.

Vaan ei keskiverto konsertissa kävijä automaattisesti ajattele, että olipa hieno kaupunki se Hämeenlinna. Eikä toisaalta muistele, että onpa kelvoton asuinkaupunki, kun opastuksissa oli puutteita ja vessajonoissa tarttui Eccoihin kuraa.

Imagoasiat ovat herkkiä. Ehkä tärkeintä oli se, että nyt ei todellakaan sössitty. Mitä seuraavaksi? Varmaa on, että ensi kesänä tulee lisää isoja nimiä. Mutta tänä viikonloppuna on Renko-viikolla markkinatanssia ja kirkkokonserttia sekä vajaan viikon päästä alkavat Posetiivifestivaalit.

Pitkää ikää paikallisille kulttuuritapahtumille! Olisi karmeaa, jos kaikki kulttuuri olisi tuontitavaraa.