Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä ei saa toistua

Turvapaikanhakijoiden tulo ja elo ovat sujuneet Hämeenlinnassa kiitettävän hyvin, rauhallisesti ja asiallisesti – tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön asti.

Lammin vastaanottokeskuksen käytössä olevan kerrostalon ikkunaan heitetty polttopullo kertoo rikollisesta typeryydestä, ei mistään muka perusteltavissa olevasta maahanmuuttokritiikistä.

Tuhotyön yritys on vakava ja suoraan ihmishenkiä vaarantava rikos. Talossa asuu kymmeniä eri maista kotoisia olevia turvapaikanhakijoita, osa heistä lapsia.

Tekoon johtaneita syitä on jokseenkin hedelmätöntä lähteä erittelemään, koska selittelyssä on aina ymmärtämisen siemen. Syyllinen tai syylliset osoittivat lähinnä sen, etteivät itse ole kotonaan siinä maassa, jota Suomeksi sanotaan. He eivät kunnioita lakia sen paremmin kuin ihmisten henkeä ja turvallisuuttakaan.

Tämänkaltaiset väkivallanteot eivät saa toistua, eivät Hämeenlinnassa, Kanta-Hämeessä tai muuallakaan Suomessa.

Polttopullo ei ollut ensimmäinen, mutta se saa luvan olla viimeinen. Polttopullo heitettiin syyskuussa Kouvolassa hätämajoituskeskuksen ovelle.

Eri puolilla maata ja muun muassa aikaisemmin syksyllä Forssassa on järjestetty mielenosoituksia maahanmuuttoa vastaan. Mielipiteet ovat kärjistyneet, ja joku voi sanoa, että polttopulloiskut ovat jotenkin väistämättömiä. – Eivät ne kuitenkaan ole. Suomalaisessa yhteiskunnassa on tultu vaaralliselle rajalle. Väkivaltaan tarttuminen on tuhoisaa, koska se ruokkii pelkästään uutta väkivaltaa, vihaa ja pelkoa. Sille tielle ei pidä lähteä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja sisäministeri Petteri Orpo (kok.) tuomitsivat Lammin polttopullonheiton tuoreeltaan. Valtiojohdon on oltava ajan tasalla ja näytettävä suuntaa.

Lopulta turvallisuus on kaikkien suomalaisten käsissä. Väkivallan uhkaan ei pidä alistua, vaan täällä on kaikilla oikeus elää rauhassa.

Turvapaikanhakijoiden joukko on Suomessa nyt vallitseva tosiasia, jonka kanssa on elettävä. Ruotsi ja Suomi ovat kiristämässä maahanmuuttopolitiikkaansa. Pakolaisvirta Tornion kautta on todennäköisesti pääosin tyrehtymässä. Sen pitäisi jo osaltaan rauhoittaa mielialoja.

Suomessa on tilaa meille kaikille, kunhan osaamme vain elää toistemme kanssa.