Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palvelut voi säilyttää vain käyttämällä niitä

Vapaa-ajanpaikkakuntamme on palvellut meitä hyvin. Olemme pyrkineet hankkimaan mahdollisimman monet palvelut sieltä, jotta niitä olisi jatkossakin tarjolla.

Erityisesti hinaus- ja huoltopalveluille on jostain syystä ollut paljon kysyntää. Kun kesäauto jäi lukittuna käymään hevoslaitumen reunalle, neuvokas hinausyrittäjä tiesi konstit kinkkisen tilanteen ratkaisemiseksi. Ja lohdutti vielä päälle, ettei tämä ollut ainutkertainen tapaus. Palveluita tarvittiin jo aikaisemmin keväällä, kun koko ruoholeikkuukalusto osoittautui huollon puutteessa toimimattomaksi. Saman hinurin kyydissä matkasivat huoltoon myös liiteristä löytyneet moottorisahat.

Kesäautolle tapahtui toinenkin kommellus, jota ratkomaan tarvittiin hinausliikettä. Tavoitteena oli pistää ajopeli talviteloille autotalliin, joka sitä varten tyhjennettiin romusta.

Auton pituus ja leveys mitattiin ja sopivaksi todettiin. Ajokki juuttui kuitenkin mahastaan tiukasti kynnykseen. Hinausliikkeen mies varmaan nauroi sisäänpäin saatuaan taas kutsun pelastamaan. Onneksi hän ei tiennyt, että episodin jälkeen auton takapaksista löytyi noin 200 kiloa pihalaattoja.

Ne olivat unohtuneet sinne joskus keväällä. Ilman niitä maavara olisi ehkä riittänyt kynnyksen ylittämiseen.

Vapaa-ajankotimme lähellä sijaitsee myös perinteinen rautakauppa, jonka toimiala on hyvin laaja. Tuotevalikoima yltää rakennustarvikkeista kukkamultaan ja jalkapallon venttiileihin. Maaseudulla yrittäjän pitää olla innovatiivinen, jotta leipää riittää koko vuodeksi. Tyypillisellä kesäpaikkakunnalla asiakkaista piisaa toukokuusta syyskuuhun, mutta jollain pitää sinnitellä talven yli.

Matkan varrella kesäpaikkakunnalle on marketti poikineen, joista tuotteet ehkä saisi muutaman euron halvemmalla kuin maalta.

On ihme, että esimerkiksi Lammin kirkolla on edelleen vaate- ja kenkäliikkeitä. Paikallisten asukkaiden on täytynyt uskollisesti käyttää niitä.

Palveluiden perään on turha itkeä siinä vaiheessa, kun ne on asiakkaiden puutteessa lakkautettu.

Vähän se huolestuttaa, että paikallisen marketin asiakaskunta näyttää olevan vahvasti eläkeiässä.

Mahtaako asiakkaita piisata kohta muille kuin hautaustoimistolle? Tässä kesäasukkaat voivat jeesata kantamalla euronsa paikallisiin palveluihin.