Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viitesuunnitelmaa jatkokehitetään – ihanaa!

Joskus oikeasti hyvälle mielelle saa vähäpätöinen kunnallisen esityslistan pykälä.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen maanantaisessa pohjapaperissa luki “Lautakuntien pöytäkirjat ja virkamiesten päätökset” -kohdassa lyhyesti: Keskustan korttelin 1 viitesuunnitelman jatkokehittäminen, korkeustutkielmien tilaaminen.

Joulukuussa esiteltiin tuon kaupungin kehittämisen kannalta tuiki tärkeän korttelin alustavia kaavailuja. Myönnän, että mielessä käväisi tyly ajatus: mahtaako mokomasta aikoihin kuulua.

Liekö joulukiireiden syytä, mutta kovin vaisusti ottivat kaupunkilaisetkin osaa keskusteluun. Vasta hiljattain on nähty joitakin mielipiteitä hankkeeseen välittömästi liittyvän kävelykadun elvyttämisestä. Joulukuisen aiesopimuksen jälkeen vastuu jatkon valmistelusta siirtyi selkeästi kiinteistönomistajille. Kaupunginhallitukselle nyt tiedoksi saatettu apulaiskaupunginjohtajan päätös osoittaa ilahduttavasti, kuinka kaupunki vie hommaa omalta osaltaan eteenpäin.

Kaupungin on vielä tilanteen mukaan reagoitava ketterästi. Kuten tehtiin Asemanrannan liikkeelle saamiseksi on tarvittaessa nopsastikin pystyttävä irrottamaan lisämääräraha elinkeinohankkeeseen. Siitä tässä nimenomaan on kaupungin vinkkelistä kysymys, elinkeino- ja elinvoimahankkeesta.

Huhtikuussa valittava uusi valtuusto ja muut “Uuden Hämeenlinnan” luottamuselimet saavat monet kerrat käsiteltäväkseen myös Ykköskorttelin vaiheita. On pidettävä huoli, että valtuutetut ymmärtävät mikä ero on käyttötaloudella ja elinvoimainvestoinneilla. Upea asumis- ja yrittämiskortteli kaipaa toteutuakseen vielä sijoittajia. Korttelin ja koko uuden kaupunkikeskustan bisneskonsepti ei onnistu ilman jonkinlaista yhteistyötä erikoistavarakauppaan keskittyvän Goodmanin kanssa. Ehkä sen omistaja Keva voisi kiinnostua myös “Sibelius-korttelista”?

Paikallisten rahamahtien (Etelä-Hämeen Osuuspankki, vakuutusyhtiö Pohjantähti, Osuuskauppa Hämeenmaa) on suorastaan pakkokin olla jollain tavalla mukana. Hämäläisestä tahmeudesta ei ole tietoakaan Suomenkasarmilla. Sen uudistaminen on edennyt ällistyttävän ripeästi, kuten tämän lehden sisäsivuilta ilmenee.

Nosturit piristävät jo nyt Hämeenlinnan sielua ja siluettia. Niin se on: nosturi nostaa uskoa tulevaan, toivoa paremmasta, rakkautta kotiseutuun.