Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Pieni piiri kehittää Hämeenlinnaa

Hämeenlinnan kaupunki on nykyisten ja tulevien kaupunkilaisten yhteisö. Kaupunkia ei pidä kehittää nykyiseen tapaan pienen piirin mieltymysten mukaan.

Osa visioista vaikuttaa olevan tilaustöitä. Osa tulee yllätyksenä jopa sellaisille tahoille, joita päätökset koskevat. Monilla hankkeilla uskotellaan olevan suoraan vaikutuksia asukasluvun kasvuun. Tämä ei ole uskottavaa, koska tuskin kukaan haluaa muuttaa mm. toriparkkiin asumaan?

Päättäjät ja korkein virkamiesjohto pyörittävät palettia. Heidän tärkein agendansa tuntuu olevan pysäköinnin kehittäminen aivan omilla luovilla ratkaisuilla. Mikään, edes vähäisin osa ei edusta asukaslähtöistä ajattelua.

Helsingissä on asukkaille järjestetty maksuttomat paikoitustilat metro- ja juna-asemien yhteyteen. Jos Helsinki suosii pendelöijiä, miksi ei Hämeenlinna?

Joukkoliikenteen kehittäminen on noussut mm. vaalikeskusteluissa esille. Sitä tulisi kehittää maksuttomaan suuntaan.

Asuntojen rakentaminen ja kaavoitus ovat aina kaupunkien suunnittelussa keskiössä. Uudet alueet tulee rakentaa ympäristöä, luontoa ja maisemaa kunnioittaen.

Lisäksi rakentamisen pitää ennen kaikkea perustua todelliseen tarpeeseen. Kaikki uudet rakennettavat talot ja asunnot on tehtävä myytäviksi ja asuttaviksi – ei visioiksi!

Hämeenlinna on yksi vesistörikkaimmista kaupungeista. Ei ole ihan sama, mitä rannoille rakennetaan. Ranta-alueiden tulee olla kaupunkilaisten ja täällä vierailevien yhteisessä käytössä.

Kaupungin sisääntuloa ei voi pilata jollain massiivisella areenalla, vaikka se kuinka tehtäisiin puusta. Sen paikka on siellä missä ovat kaupungin nykyiset urheilu- ja liikuntatilat.

Kaupunki ei ole velvollinen rakennushankkeiden varjolla ajamaan niitä veronmaksajien varoilla.

Jos ja kun rantoja, puistoja ja viheralueita rakennetaan, niitä pitää hoitaa. Nykyisellään Vanajaveden rannat muistuttavat enemmän hienosta menneisyydestä, samoin Kaupunginpuiston alue.

Kannattaa kysyä kaupunkilaisilta ihan tavallisia ihmisiä kiinnostavista asioista. Tämän jälkeen päättäjät tietävät paljon enemmän.

P. Juhani Aaltonen

Hämeenlinna