Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityisautoilua rajoitettava - Pysäköintitalo Hämeenlinnan kaupungintalon paikalle

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat on lähes tuhannen jäsenen yhdistys, joka on jäsenmäärältään Hämeenlinnassa merkittävän suuri.

Torin kaivamiselle ei mielestämme ole nyt tarvetta, eikä lähitulevaisuudessakaan. Ydinkeskustan talojen tulee itse ratkaista pysäköintiasiansa, eikä maksattaa niitä verovaroilla.

Lähitulevaisuudessa on kaupungissa aloitettava yksityisautoilun rajoittaminen siirtyen enemmän julkisen ja kevyen liikenteen suosimiseen. Kaikkien arvioiden mukaan myös asukasluvut pienenevät lähitulevaisuudessa.

Ostoskeskukset Hämeenlinnan ydinkeskustasta ovat siirtyneet pois ja niillä on omat pysäköintialueensa.

Tori, kirkkopuisto ja kirkko ovat kulttuurillisesti arvokas sekä kaunis kokonaisuus juuri nykyisenlaisena.

Karkea arvio torin alle kaivettaville pysäköintipaikoille on 50 000–80 000 euroa paikkaa kohden. Verovaroin rahoitettava puolet rahoitustarpeesta on kannattamaton sijoitus.

Kaupungilla on pikainen tarve hyvin monien julkisten rakennusten korjaus- ja uudisrakentamiseen.

Ikääntyneiden kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja koko vuorokautista hoitoa tarvitsevien laadukkaan hoidon järjestäminen tarvinnee myös varoja, joiden yhteiskustannukset ovat melkoiset.

Ensisijaisesti esitämme keskustan pysäköintiratkaisuksi nykyisen kaupungintalon ja sen sijainnin hyödyntämistä. Tietämämme mukaan talossa on monenlaisia ongelmia, joten purkaminen olisi ratkaisu niihin.

Kaupungin tulisikin pikaisesti tutkia mahdollisuudet rakentaa talon paikalle pysäköintiin tarvittava rakennus.

Hiukan pidemmällä aikavälillä luonnollisin paikka pysäköinnille olisi linja-autoaseman ja Etelärannan alueella, jossa tarve tullee olemaan tuhansille autoille.

Näin ollen se palvelisi ydinkeskustassa asioivia, uimahallin asiakkaita ja mahdollisesti Etelärantaan tulevien julkisrakennusten pysäköintitarpeita, eikä mittavia kaivaustöitä tarvitsisi tehdä.

Ulla Pullola

puheenjohtaja

Veijo Virtanen

sihteeri

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat