Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Boris Johnson suosikki pääministeriksi

Värikkään boheemin pahin vastustaja on mies itse. Älykkö tulee erittäin hyvin toimeen Donald Trumpin kanssa.

Britanniaan valitaan pian uusi pääministeri. Valittavalla henkilöllä ei ole merkitystä vain briteille, vaan koko Euroopalle ja myös Yhdysvaltojen suuntaan. Konservatiivien ykkössuosikin Boris Johnsonin pahin vihollinen on Boris Johnson itse. Hyvin värikkäistä lausunnoistaan tunnettu älykkö on vetänyt nyt tietoisesti matalaa profiilia. Jos hän olisi yhtä herkkäsorminen tviittaaja kuin ystävänsä, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump , ei Johnsonista ehtisi tulla pääministeriä.

Johnson tietää mistä naruista kannattaa vedellä. Hän on luvannut veronalennuksia ja varman eron EU:sta tämän vuoden lokakuussa, jos tulee valituksi.

Aivan toinen juttu on, millä keinoin ja millä mahdollisella sopimuksella hän sen tässä aikataulussa pystyisi toteuttamaan.

Kansa kuitenkin rakastaa räväköitä puheita ja lupauksia. Etonin poikakoulun ja Oxfordin yliopiston kasvatti tuli koko Britannian tietoisuuteen Lontoon pyöräilevänä pormestarina ja myöhemmin ulkoministerinä. Hän esiintyy mielellään boheemina kansanmiehenä muistuttaen myös kaimaansa, Venäjän ensimmäistä presidenttiä Boris Jeltsiniä . Nimi jää mieleen.

Johnson mahdollisesti pääministerinä ei ole helppo pala Euroopan unionille, kun yhteistyötä pitää pystyä jatkamaan brexitin jälkeenkin.

Donald Trumpin kanssa Johnson tulee erittäin hyvin toimeen. Läntinen maailma on vielä ihmeissään, kun tämä kaksikko alkaa solmia diilejä niin kaupassa kuin puolustusyhteistyössä.

Konservatiivipuolue on kuitenkin ollut tähän asti kovin hankalasti ennustettavissa puheenjohtajaa valitessaan eli kuvio ei ole selvä, vaikka Johnson ei itse möläyttelisi itseään ulos pelistä.

Konservatiivien kaikki ehdokkaat ovat viemässä maataan ulos EU:sta. Vain vauhti ja tapa eroavat toisistaan.

Boris Johnson on kuitenkin kenttäväen selvä suosikki ja todennäköisin valinta päästessään viimeiselle kierrokselle mukaan. Konservatiivipuolueen jäsenistö valitsee uuden puheenjohtajan postiäänestyksellä ja nimi on selvillä 22. heinäkuuta.