Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajastinvieras: Hämeenlinnan keskusta on kuollut ja pilalla

Haluaisin kovasti, että Hämeenlinnassa olisi lisää tapahtumia. Varsinkin kesällä torin ympäristö on niin surkeaa katseltavaa, kun mitään ei tapahdu. Parasta olisi, että tapahtumat ajoittuisivat klo 10–12 välille tai klo 14–18 välille, jotta ei sitten häiritse aamu- eikä iltaunisia. Iltapäivälläkin olisi hyvä olla siesta-aika sivistyneesti Välimeren maiden tapaan. Sovittuja aikoja pitää sitten noudattaa ja vahtia, kävi miten kävi, jottei käy niin kuin HPK mestaruuspelissä. Juhlinta jatkui ilman lupaa jatkoerän ajan. Jääkiekkopelienkin on syytä päättyä ajallaan ja sovitusti.

Autot on syytä jättää Visamäen parkkipaikalle tai Keinusaaren tyhjään parkkitaloon. Sieltä kun kävelee keskustaan, niin saa samalla raikasta ilmaa ja kuntoilua. Pyörillä voisi toki tulla, mutta niitäkin syytä taluttaa viimeinen kilometri. Kovaa kiitävät pyörät, voivat vaikka tuupata nurin vanhukset tai lapset. Sähköpyörät vasta kamalia ovatkin ja kalliitakin ne ovat.

Kun niitä tapahtumia järjestetään, pitäisi huomioida paremmin kaupungin luonto. Kaikki paikat ovat täynnä rumia aitoja ja pääsyliputkin ovat niin kalliita. Äänet kuuluvat Vanajaa pitkin ihan kaikkialle. Se ei ole oikein, koska kaikki eivät halua sellaista mökää kuunnella. Ihan sama ongelma moottoriradan suhteen. Kaiutinäänet kuuluvat toiselle puolelle Hämeenlinnaa, eikä sitten saa ottaa päivätorkkuja rauhassa. Konserttien aikaan veneilijät tukkivat kaikki paikat, ettei ongelle pääse rauhassa. Kalatkin taatusti pelkäävät sellaista mökää.

Markkinoille tulevat myyjät pitää seuloa paremmin. Kalamarkkinoillakaan ei ole ollut kuin yksi kalamyyjä. Loput myyvät metrilakua tai muuta humpuukia. Parasta olisi, että myyjille laitettaisi kunnon maksu, jotta turhat rihkamamyyjät jäisivät pois. Markkinoita voisi olla ainakin kerran kuukaudessa, jotta sitten saisi tuoretta kalaa ja lihaa.

Koirat ja kaikki muutkin lemmikit olisi parasta jättää kotiin. Ne kun saattavat purra tai liata paikat. Ihmiset saattavat allergisiakin olla. Lapsetkin voisi mielellään jättää kotiin, kun eivät kuitenkaan osaa käyttäytyä. Lasten leikkipaikan voisi torilta purkaa, koska siitä niin moni on valittanut. Minua se ei tietenkään häiritse, jos hiljaa osaavat leikkiä.

Kaupungin johdolle tiedoksi, että Hämeenlinnan keskusta on pilattu ja tapettu. Kyllä kaupungin johdon pitäisi asialle jotakin tehdä. Niin mukavaa olisi, kun siellä olisi sopivia tapahtumia ja markkinoita, ettei sitten tarvitse hävetä, kun turistit tulevat käymään.

Mielensäpahoittajan toripäivää vietetään tiistaina 16.7. klo 10–14. Toripäivän ohjelma on kunnollinen. Siellä asiat ovat niin kuin ennenkin. Luvassa on hanurimusiikkia ja ilmaista kahvia, mutta vain sadalle ensimmäiselle. Pahaa mieltä pääsee purkamaan mielipidekioskiin. Parhaat mielipiteet palkitaan!

Kirjoittaja on Hämeenlinnalainen äiti, työelämän kehittäjä ja liikkeenjohdon konsultti. Kirjoittajan löytää Twitteristä nimimerkillä @kalehto.