Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Varoitus 10-tien autoilijoille

Hattelmalan entisen huoltoaseman eli nykyisen kahvilan ja Koskensillan välille on kymppitiellä Hämeenlinnassa tullut vaarallinen hirvieläinten ylityspaikka.

Paikalle on alueen metsästysseura asettanut tien molemmin puolin leveät keltaiset muovinauhat.

Nauhojen on todettu jonkin verran hidastavan peurojen tielle tuloa. On nähty niiden seisovan nauhojen takana ennen kuin ryntäävät tielle.

Nauhoilla on merkitystä myös autoilijoille. Varoittavathan ne paikalla olevasta tienylityspaikasta, että pitäisi hillitä vauhtia.

Useat autoilijat eivät välitä minkäänlaisista varoitusmerkeistä, vaan ajavat tällaisessakin paikassa jopa toista sataa.

Monet autoilijat pitävät asetettuja nauhoja toisarvoisina ennen kuin rysähtää.

Satakiloinen peurapukki voi auton nokan edestä lentää konepellin ylitse sarvipiikit edellä tuulilasista sisään. Silloin on myöhäistä katua, jos pystyy, ettei ajanut paikalla hiljempaa ja varovaisemmin.

Missään tapauksessa ei saisi kipata omenakuormaa nauhojen eteen tai taakse kuin ei myöskään muualla maanteiden läheisyyteen.

Tämä varoitus ei ole turhaan kirjoitettu.

Paikalla seikkailee jopa parikymmenpäinen peuralauma. Kauriita liikkuu alueella todennäköisesti lähes saman verran. Kolme hirveäkin on paikalla nähty.

Tämä varoitus koskee myös taustalla olevaa Luolajantietä. Samat eläimet kulkevat sen yli myös molempiin suuntiin. Ajakaa siis varovasti.

Valto Laine

Hämeenlinna