Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Käytöskoulua keski-ikäisille pervopapoille

Lokakuun kahdentenatoista päivänä riensimme poikaystäväni kanssa Hämeenlinnan linja-autoaseman bussipysäkille. Bussi huristeli neniemme edestä etuajassa kohti Parolaa.

Pysäkillä seisoi myös eläkeläismies, joka kertoi myöhästyneensä ritariareenalle HPK–Sport -otteluun vievästä bussista.

Mies kertoi asuvansa Turkissa ja palaavansa takaisin seuraavan viikon perjantaina. Nyt hän oli menossa otteluun tapaamaan kavereitaan.

Siirryimme porukalla kadun yli taksitolpalle ja päätimme poikaystäväni kanssa kohteliaasti päästää miehen ensimmäiseen taksiin.

Ennen taksiin astumistaan mies halusi vielä sanoa poikaystävälleni erään asian: “Jos sä et nyt olis siinä, niin…”

Mies käänsi katseensa minuun ja muiskautti huuliaan. Hän tuijotti minua ja järkytykseltäni en osannut muuta kuin naurahtaa hermostuneesti. Sitten hän hyppäsi taksiin ja lähti.

En ehtinyt hämmennykseltäni reagoida

Jäimme pöllämystyneinä ihmettelemään tapahtunutta. Miehen sanoman iskostuttua tajuntaamme, olimme raivoissamme.

Hän siis ilmoitti, että jos poikaystäväni ei olisi ollut läsnä, hän olisi vienyt seksuaalisen ahdistelun sanoista tekoihin. Minua jäi vaivaamaan, etten hämmennykseltäni ehtinyt reagoida yllättävään tilanteeseen kunnolla.

En missään nimessä halua ukon kuvittelevan, että olisin hyväksynyt hänen loukkaavan käytöksensä. En nimittäin hyväksy. Toivottavasti luet tämän mielipidekirjoituksen.

Turkissa naisten asema on valitettavasti vielä huonompi kuin Suomessa.

Ajattelin aluksi muistuttaa kyseistä Turkissa asuvaa suomalaispappaa käyttäytymään maassa maan tavalla. Hetken mietittyäni tajusin, etten voi sanoa niin, koska hänen käytöksensä on normaalia arkipäivää Suomessa.

Kerta ei suinkaan ollut ensimmäinen

Ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta kun minua huomattavasti vanhempi mies tulee täysin yllättäen laukomaan kuvottavuuksia. Olen joutunut sietämään häirintää alakouluikäisestä saakka.

Minulle on julkisilla paikoilla, vanhempien miesten toimesta huudeltu tökerösti, tultu kertomaan inhottavia kommentteja ulkonäöstäni ja vartalostani sekä valokuvattu- ja videokuvattu.

Myös nuoret miehet lähestyvät, mutta eivät todellakaan yhtä rumasti kuin vanhemmat. Mikä saa keski-ikäiset miehet unohtamaan käytöstavat?

Älä pura naisvihaasi laukomalla törkeyksiä!

Jos mieltäsi painaa epäonnistunut avioliitto tai traumaattinen äiti-poika-suhde niin ole kiltti ja käänny ammattiauttajan puoleen, äläkä pura naisvihaasi laukomalla törkeyksiä pahaa aavistamattomille nuorille.

Jos sen sijaan olet jo niin muistisairas, ettet ymmärrä olevasi liian vanha iskemään parikymppisiä tai jopa alaikäisiä tyttöjä niin sinun on aika hakeutua laitoshoitoon.

Kun juttelet itseäsi yli 20 vuotta nuoremman henkilön kanssa, niin suhtaudu lähtökohtaisesti siten, että hänellä ei todennäköisesti ole vanhusfetissiä, vaan näkee sinut samantyyppisenä hahmona kuin eläköityneen yläasteen opettajansa tai isänsä metsästyskaverin.

Kuvittele miltä lapsenlapsestasi tuntuisi

Jollet välitä minun tunteistani, niin kuvittele miltä omasta lapsestasi tai lapsenlapsestasi tuntuisi, kun joku kiimainen vanha pervo tulisi kertomaan tälle likaisia mielihalujaan.

Iljettävistä kommenteistanne, ala-arvoisista vitseistänne ja epäasiallisesta käytöksestänne ei seuraa mitään muuta kuin todella paha mieli ja syvä ahdistus tästä sairaasta maailmasta.

Toivon, että jokainen miettii asenteitaan

Toivon, että jokainen tämän mielipidekirjoituksen lukeva miettii omia arvojaan ja toimintatapojaan. Minkälaisia arvoja ja asenteita toteutamme ja siirrämme eteenpäin? Mistä ne kumpuavat?

Tahtoisin elää maailmassa, jossa jokainen voisi kokea olevansa turvassa ja jossa seksuaalista häirintää ei pidettäisi normina, jota jokaisen naisen ja tytön on vain pakko sietää. Asioiden on muututtava.

Kunnioitusta, kiitos, 24v.

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä kirjoittajan suojelemiseksi.