Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torille nouseva jääkenttä on tuhansien eurojen piipahdus, joka saa haikailemaan Hämeensaaren perään

Hämeenlinnan kaupunki on vuosien ajan kantanut huolta siitä, että sen kiinteistöjen käyttöaste pysyy mahdollisimman korkealla.

Kaupungin keskellä on kuitenkin laaja alue, josta on valtaosa lähes yhtä vähäisellä käytöllä kuin Kantolan tapahtumapuisto.

Se on Hämeenlinnan tori.

Muutamat markkinat vuodessa, hieman Sibelius-bakkanaalia ja kansanjuhlat aina, kun HPK voittaa Liigan mestaruuden.

Kaupunkikeskustan elävöittämisen eteen tekevät töitä monet, eikä heitä ole tarkoitus halveksua. Eri yhdistysten ansiota onkin, että hämeenlinnalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa nauttimaan kunnollisesta joulutapahtumasta.

Tapahtumien jakso on selkeästi Game of Thronesin innoittamana ristitty Tulen ja jään jouluksi.

Nokkela nimi, loistava idea.

Joulutapahtuman yhteydessä torille on vielä päätetty rakentaa pieni jääkenttä, jolle pääsee luistelemaan maksutta.

Valtavaa lätkämatsia ei radalla mahdu pelaamaan, mutta perheen pienimmät, turistit ja keskustan asukkaat saavat jääradasta syyn teroittaa vanhat hokkarinsa.

Noin 800-neliömetrinen jääkenttä pitää kuitenkin saada vaakasuoraan kaltevalla mukulakivirykelmällä.

Pitää tuoda maata, tasoittaa, ja lopulta pystyttää itse kenttä. Kaikki tämä pitää tehdä, jotta jääradan voi tammikuun lopuksi purkaa ja laittaa kasaan.

Torin luistelukentälle ehtii tulla ikää yhteensä noin kuusi viikkoa. Se siis pikemminkin piipahtaa torilla, kuten Coca-Cola-rekka.

Jos kaupunki on valmis jo maksamaan 35 000 euroa tekojääkentästä (HäSa 3.12.), olisi sen ylläpitoa voinut jatkaa hieman pidempään kuin vain vuoden pimeimpään aikaan.

Tammikuun lopusta ei olisi enää pitkä matka ollut koulujen hiihtolomiin, jolloin luistelijat olisivat löytäneet taas tiensä torille.

Kiva pieni kenttä repii myös auki sen muiston, että Hämeensaaren laaja ja käytetty luistelukenttä suljettiin pysyvästi.

Kaikenlainen Hämeenlinnan elävöittäminen on silti tervetullutta ja varmasti otetaan avosylin vastaan.

Ilman joulutapahtumaa tori olisi vain valtavan tyhjä kolo keskellä kaupunkia, joka odottaa, tuleeko siitä pysäköintihallin katto vai ei.