Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Valhe, emävalhe... poliitikko

Timo Soini sen viimein populistisesti kiteytti niin että minäkin tajusin. Politiikassa ei siis ole kyse siitä, kuka puhuu eniten totta, vaan siitä, kuka saa eniten ääniä. Valhe, emävalhe, tilasto ja poliitikko.

Tämä on tätä

Mellakka-tapahtuman järjestäjä kertoi, ettei ole edes harkinnut Kantolaa vaihtoehtona Linnanpuistolle. Ei kai, kun ei ole tarvinnut, kun heti on luvattu Linnanpuisto käyttöön. Siitäkin huolimatta, että tapahtuman katteesta ei kuulemma riitä varoja alueen asukkaille aiheutuvien häiriöiden estämiseen!

Kantola käyttöön

Kaupungin viroissa on liikaa johtajia. Pitäisi karsia, säästösyistä, kun ovat juuri heitä, jotka ehtivät tehdä sivutöitä oman viran ohessa. Voi kun lastensuojelusta vastannut tulosaluejohtaja sekä sivistys- ja hyvinvointijohtajat olisivat vain keskittyneet perustehtäväänsä, niin olisi vähemmän rahareikiä paikattavana.

Koulut ja perheet!

Pastori Lindsten kysyi (HäSa 14.1.), miksi nuorten ja lasten mahdollisuus elää kristinuskon piirissä tukahdutetaan. Kirkko teki itse kyselyn nuoriltaan ja tulos oli, että reilusti yli puolet kirkkoon kuuluvista nuorista haluaisi koulun elämänkatsomustiedon opetukseen, uskonnon sijaan. Valtion kainalossa kirkko ei tarjoa nuorilleen koskettavaa hengellisyyttä, vaan kerhoja ja peliluolaa, sekä pakkokuulumista tukahduttavaan valtauskomiseen.

Kirkko, katso peiliin

Äiti Julianna Koivu kertoo, kuinka päiväkodit ovat täynnä, ja työntekijöitä niin vähän, etteivät he selviä vauvojen kanssa. Sijaisia ei saa jonkun sairastuessa (HäSa 11.1.). Suomessa lapset vähenevät, niin miten ihmeessä niille vähäisillekään ei riitä palveluita? Paitsi lastensuojelua.

Osuvaa suunnittelua?

Hämeenlinnan kaupungin talouden uhkakuvana on vaara ajautua suorastaan “kuralle”, mikäli artikkelissa esitetyt talouden lukemat vielä jatkossa pahoin heikkenevät (HäSa 13.1.). Tilanteen tervehdyttämiseksi ei enää riitä, että kaupungin johto säästötarkoituksessa tuhlaa aikaansa vetäen punakynällä yli tuhannen euroa sieltä täältä, vaan sen on luotava strategisesti älykkäitä ratkaisumalleja uuteen nousuun.

Alkaen yrittäjäystävällisyydestä

Kyllä Hämeenlinnan päälliköillä ja johtajilla on kevyet duunit, kun pystyy ja jaksaa tehdä vielä toistakin työtä. Itse olen ollut koko työurani, yli 40 vuotta, yksityisellä esimies- ja johtotehtävissä. Mitään mahdollisuutta ajallisesti ja myös jaksamisen puolesta ei ollut sivutöihin. Ei näytä olevan palomiehen työkään nykyisin kovin raskasta. Työnantajalle on tietenkin yt-tilanteessa helpompi tehdä vaikeitakin ratkaisuja.

Voiko palvella kahta h…..?

Vastaisiko joku? Kun bussini lähestyy, siirryn pyörätien reunaan, ojennan käden ja heilutan bussikortin heijastinosaa ajoissa. Bussikuski sanoi, että pitää nostaa käsi ylös, että näkee. Pitääkö?

Työmatkalainen

Hämeenlinnassa törsätään liikaa kaikkeen “kivaan”. Montako uutta veronmaksajaa torin uusi kallis hökötys houkutteli? Keskittykää olennaiseen!

Muutan Kauniaisiin

Kiitos otsikolla “Kannanotto kotihoidon ulkoistamisesta” kirjoittaneille lääkäreille (HäSa 13.1.)! Täyttä asiaa, kustannussäästöjä tavoiteltaessa suurin sudenkuoppa on osaoptimointi. Meille kotihoitoa kohta tarvitseville tai jo käyttäville on taattava turvallinen ja tuettu vanhuus kotona.

Kohta tarvis

Onko Hämeenlinnan kaupungilla varaa olla kuuntelematta parhaita asiantuntijoita vanhusten kotihoidon kilpailuttamisasiassa?

Kysymys päättäjille

Tiedoksi Hämeenlinnan pommituksista kirjoittaneelle toimittaja Riikka Happoselle: Sairio ei koskaan kuulunut Hämeenlinnan maalaiskuntaan vaan oli aina kaupunkia, kuten olen tästä ennenkin huomauttanut toimitusta.

Leppänen