Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Luonnossa vallitsee vahvimman laki

Miksi ihminen puuttuu luonnon tapahtumiin? Lappajärvellä palomiehet hälytettiin pelastamaan liukkaalla jäällä olevaa valkohäntäpeuraa kotkien kynsistä. Näin ei olisi saanut tehdä. Luonto, jossa vallitsee vahvimman laki: syö tai tule syödyksi, hoitaa asiansa. Jotkut saattavat pitää palomiehiä sankareina, minä en. Pikemminkin luonnon vihollisina.

Luonnon puolestapuhuja

Tämä omituinen talvi on päästänyt aurausurakoitsijat helpolla. Kuitenkin vaurioita on tullut eri puolille kaupunkia. Eikö näin lumettomana aikana urakoitsijat voi korjata jälkiään: irronneita reunakiviä, kiviä viheralueiden reunoilta ym. Ikävää, jos toisen huolimattomuus tekee lisätöitä toiselle ammattiryhmälle. Joku senkin maksaa.

Tsuomi

Olisi mielenkiintoista tietää, miten toriparkki toisi lisää “elämää” keskustaan. Autoilija tuo sinne pölyä ja käryä, kun pysäköi autonsa sinne ja menee Goodmaniin. Eihän keskustassa ole juurikaan muuta kuin pari pankkia, apteekki ja muutama myymälä. Yhtäläistä hölmöilyä on Hämeensaaren rakentaminen. Kuten eräs kirjoittaja totesi: Sari Rautiolla ja muilla päättäjillä on kova hinku saada Hämeenlinnasta suurkaupungin oloinen.

VK, Ojoinen

Sari Rautio on Oulun lahja Hämeenlinnalle. Ilman hänen vertaansa vailla olevaa sulatus- ja suodatuskykyään tämä kaupunki olisi jo liitetty Riihimäkeen. Tsemppiä vaativaan työhösi kaupunginhallituksen johdossa, viisauden ja visionäärisyyden äänitorvena. Tämä kaupunki todellakin tarvitsee investointeja, joista P-tori ja Hämeensaaren areena ovat upeita esimerkkejä. Lisää vastaavia on saatava myös myöhemmin.

Pidetään kivet vierimässä

Asiakirjoitus Myllymäen koulusta (HäSa 23.1.). Se on tosiaan noloa, että hyväkuntoinen koulu halutaan sulkea, kun samaan aikaan lähes 400 oppilaan Hyk seisoo toista vuotta tyhjillään – oppilaat kalliissa vuokraparakeissa, lukiot väistössä, ylihintainen Semppu vajaakäytöllä, avoimet oppimistilat terveysriski, jne. Lisäksi lasten ja nuorten palveluja johtanut virkamies on epäiltynä työssään tehdyistä rikoksista. Miten Hämpton kehtaa sanoa olevansa Unicefin asialla ja kehtaa samaan aikaan suunnitella toriparkkia ja areenaa, vai tuleeko näistä uusia väistötiloja tuhansille väistössä oleville oppilaille ja koulujen henkilöstölle?

Teija Sydänmaanlakka

Nimimerkki Tuleva kokoomuslainen (HäSa 23.1.), toivottavasti pysyt hämeenlinnalaisena ja maksat verosi tänne, vähintään seuraavat 50 vuotta! Näin siis, mikäli kokoomus saa tuon P-torin runnottua läpi ja mikäli kokoomuslaiset yleensä haluavat osallistua verojen maksuun?

Ex-kokoomuslainen

Rambol vie kokdemiä kuin kuoriämpäriä pitkin Hämeenlinnaa.

Lalli

Toivottavasti moni luki sunnuntain (HäSa 19.1.) Daniel Walleniuksen kirjoituksen hoiva-alan ongelmista. Hieno ehdotus hallituksen päättäjille: “Ongelmat ratkaistaan sillä, että rahaa ohjataan lisähenkilöstön palkkaamiseen.” Siis, hoitajat valitsevat ne työt, jotka nykyisellä palkalla jaksavat hoitaa ja lopuille töille etsitään “moniosaajia” heidän avukseen. Tulisi uusia työpaikkoja ja tyytyväisiä hoitajia.

Matemaatikko

Daniel Wallenius, näkökulmasi on ontto. Jos kolumnisti tekee työssään virheen, hänelle nauretaan. Jos hoitaja tekee työssään virheen, toinen ihminen kuolee.

Kertaakaan

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) kiirehtii luotijunayhteyttä Moskovaan. Selväksi tuli siis vihervasemmistohallituksen raidehankkeiden kiireellisyysjärjestys. Viis Suomi-radan kunnostuksesta, kun on hoppu päästä Moskovaan.

Arvi