Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Ei ole mitään oikeutta leikkiä koiran terveydellä

Vai että kasvattajat tarvitsevat aikaa. Kasvattajilla ei ole tähänkään asti ollut motivaatiota kehittää rotuja terveelliseen suuntaan. Sairaat rodut eivät tervehdy rodun sisäisen geenipoolin kautta, vaan rodut on joko lopetettava tai tuotava rotuun ominaisuuksia terveistä roduista. Koko jalostuksen tarkoituksena tulisi olla terveys, eikä jokin tietty luonnoton muoto. Mitä muita eettisesti hyväksyttäviä tavoitteita rodunjalostuksella edes voi olla? Ei meillä ole mitään oikeutta leikkiä koirien terveydellä.

Lue lyhytkuonoisten koirarotujen terveysongelmista (HäSa 26.1.)

Koiraihminen

Miksi puuro jäi ilman salaattia? Näin kysyi Kati Laitinen (HäSa 27.1.). Palmian edustajan vastaus ei aivan tyydyttänyt meitä lastemme terveydestä ja hyvinvoinnista huolta kantavia. Taitaa taustalla olevankin tavoite kustannussäästöihin. Alentaahan salaatin pois jättäminen annoksen hintaa. Koituuko alennus kaupungin eli veronmaksajien hyväksi vaiko Palmian?

Vihreätä lautaselle

Näkökulma voi olla myös vinoutunut. Jos on ollut yli 20 vuotta yliopiston professorina, niin tarkkailee asioita norsunluutornista, yläviistosti. Lattiatason työntekijä katselee sammakkoperspektiivistä, alaviistosti. Jos on suppea elinpiiri, niin on putkinäkö. Se näyttää olevan aika yleinen vika!

Itämies

“Koulukaupungissa” Hämeenlinnassa, kuten vanhoissa tietosanakirjoissa Hämeenlinnaa ilmaistiin, rinnastaisin Lyseon lukiokoulutuksen, ylioppilaaksi Sibeliuksen, Paasikiven ja Eino Leinon kasvattaneen laitoksen, ja Myllymäen entisen kansakoulun, säilyttämisen arvoisiksi ja tämä erityisesti historiallisesta näkökulmasta. Molempia rakennuksia tulee kohdella pieteetillä. Vaikka kaupunki olisi säästökuurilla, se ei saa koskea niitä.

Arvot kunniaan!

Isot kiitokset sinulle joka pelastit pienen pelimiehen leffahetken eilen lauantaina Bio Rexissä. Poika oli huomaamatta ottanut mukaan vain popparikupongin, eikä ollenkaan leffalippua. Se ilme, kun kertoi asiasta, oli korvaamaton. On mahtavaa huomata, että tuollaisia ihmisiä vielä löytyy.

Jussi Korhonen

Kaupunki on jo luvannut viisi miljoonaa rahoitukseen. Se on verovaroista. Että se siitä vastuusta.

Huhhuh

Ex-kokoomuslainen (HäSa 24.1.) En voi valitettavasti antaa takuuta, että elän 118-vuotiaaksi – se, kun ei ole omassa kädessä – oli P-tori tai ei. PS. En tiennytkään, että kokoomuslaisilla on vapautus kunnallisveron maksusta – kiitos vinkistä.

Tuleva kokoomuslainen

Hämeenlinna on todella tuppukylä. Kaikkea uutta vastustetaan, päättäjiä mollataan ja etsitään, jos olisivat tehneet jotakin, josta voisivat saada tuomion. Ei ole mukavaa, kun asioista tehdään vaikeita.

Missä on katse eteenpäin?

Kaavasuunnitelma parkkitalon osalta ei voi olla kiveen kirjoitettu hyväksynnästä viis. Yksityistä rahoittajaa ei ole, kaupungin oma yhtiö ottaa 25 milliä velkaa ja kaupunki tukee viidellä. Ei ole kaupungin tehtävä myyskennellä parkkipaikkoja tulevaisuuden utopioille.

Lukija

VK, Ojoisilta kirjoitti, että asiakas tulisi viemään auton suunniteltuun toriparkkiin ja jatkaisi Goodmaniin. Miksi hän ei menisi Goodmaniin suoraan siellä olevaan parkkipaikkaan?

Keskustassa on liikkeitä ja ravintoloita ja pankkeja

Meillä on ihan hyvä ja järkevä valtuusto. Siellä on neljä tohtoriakin. Viides on viittä vaille. Valtuutetut eivät jätä arvojaan eivätkä aivojaan narikkaan ennen valtuuston kokousta. Olen sen paikanpäällä puolisoni kanssa todennut. Vapaa-ajattelijat ovat omanlaisensa uskonnoton yhdistys. Itse olen vapaasti ajatteleva. Olen kriittinen skeptikko, mutta en marmattaja!

Heikki Notko

Kenakkala Ylen 25.10. jutussa toteaa, että P-tori rakennetaan yksityisellä rahoituksella, eikä sen vuoksi ole rinnastettavissa koulujen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen. Nyt P-torin kannattavuuslaskelmissa kuitenkin Hämeenlinna pääomittaa sitä 5 miljoonalla eurolla, sekä ostaa velvoitepaikkoja 1,2 miljoonalla! Käteistä käytetään 6,2 miljoonaa euroa, mistähän ne otetaan? Kouluja lakkauttamalla?

Upi

Kyllä ihmetyttävät lausunnot toriparkin erinomaisuudesta juuri nyt, kun äänestysaika lähenee. Liekö ihan agiteerattu eri tahoja suoltamaan jos jonkinlaista laskelmaa. Uskokoon ken tahtoo!

Entinen keskusta-asukas

Kuka korvaa ja kuinka paljon niille keskustan yrittäjille, jotka siellä vielä vaikuttavat, mikäli torinseutu muuttuu kaivokseksi vuosikausiksi? Kaupunki varmaan maksattaa sen(kin) asukkaillaan? Eikö yrittäjäpuolue kokoomus pidäkään yrittäjien puolta?

Yrittäjäsydän

Olisiko jo korkea aika vaihtaa Ylen alueuutisissa mainitut kaupungin “huippuvirkamiehet”, jos ei kovasta ponnistelusta huolimatta tule mieleen muita kehitysvaihtoehtoja kuin toriparkki.

Purut vaihtoon

Nimimerkille Pidetään kivet pyörimässä: yhtään lisää Oulun lahjoja kaupunkimme arki ei kyllä enää kestä. Näissä kahdessakin kun riittää jatkuvasti ihmettelemistä. Toinen kuin linnamme haamu, toinen häsää mukana kaikessa. Mutta Riihimäkeen liittyminen? Siitä ei varmaankaan ole vielä vain ehditty jutella…

Ookkona Oulusta?!

Hämeenlinnaan puuhastellaan uutta “areenaa”. Onko kuntalaisten näkökulmasta tarvetta? Mikäli on, pitäisikö valmiit liikenneyhteydet ja ympäristöasiat ottaa paremmin huomioon? Esim. sairaalahankkeesta vapaaksi jääneelle tontille radan varressa pääsee myös sähköjunilla. Kaupungintalon ja päiväkodin sijoittaminen ko. kiinteistöön tuo veronmaksajille noin kahden miljoonan euron vuokrakulut vuosittain?

Vetterroffi

Nyt eläkkeelle jäätyäni ymmärrän, miten lokoisaa kansanedustajilla on pitkillä lomillaan. Tosin he saavat joka kuukausi viisi kertaa enemmän palkkioita kun minä eläkettä.

Ammatinvalintakysymys

Kun tänä aikana luetaan ja kuullaan törkeyksistä Iranissa, Irakissa, Syyriassa ja vaikka missä, kannattaa muistaa ja pitää mielessä, että ihminen oli vähintään yhtä pirullinen jo Auschwitzissa ja muilla keskitysleireillä. Niitä natsien julmuuksia on vaikea tajuta, eikä niiden kommentointiin löydy sanoja.

Joku