Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Miksi värilliset liput pahennusta herättämään?

Taas on keskusteltu ja päätettykin jo tasa-arvoliputuksesta. Eikö Suomen lippu olekaan tasa-arvon symboli? Miksi pitää laittaa pahennusta herättävät värilliset liput liehumaan kaupungin julkisille paikoille?

Realisti

Lue myös: Hämeenlinnan kaupunki hyväksyi jo pride-liputuksen (4.3.2020)

Ihanaa, kuinka paljon hyvää ja kaunista P-tori tuokaan tullessaan, jos kaupungin Arjessa mukana -lehteä on uskominen! Ei riitä, että rakentaminen on miltei ilmaista, valmiina P-tori tuo rahaa kaupungille ovista ja ikkunoista! Teenkin nyt loistavan ehdotuksen: Rakennetaan P-toreja ainakin kaksi, mieluummin kolme!

Verot jää pois!

Onko kaupunki nyt viimein panostanut lasten ja nuorten ennaltaehkäiseviin palveluihin? Mitä uudistettiin, vai satsataanko edelleen vain kalliisiin korjaaviin lastensuojelupalveluihin? Ennaltaehkäisy ei hahmotu kohteiden arjessa ja vaikuttavuusarvioita ei osata tehdä ennen perheitä koskevia päätöksiä. Aika vaihtaa johtava henkilöstö uudistajiin, jotka elävät lähellä perheiden arkea.

Kosketuspintaa

Ovista ja ikkunoista -näytelmä Hämeenlinnan teatterissa oli suorastaan ahdistava kokemus. En suosittele.

Satunnainen teatterissakävijä

Lahdessa on hiihtomuseo. Voisiko hiihtolajit museoida eteläisen Suomen osalta sinne kokonaan? Se olisi todellinen ilmastoteko.

Lumitykkipatteri

Luin lehdestä, että sosiaalisessa mediassa on kirjoitettu presidentti Niinistön esiintyneen armeijan puvussa Parolannummella. Ihmettelen, miksi nyt on puututtu asiaan, josta ette tiedä mitään. Eikö ole muuta tekemistä? Miksi reservin kapteeni ei teidän mielestänne voi käyttää armeijan pukua?

Sosiaalisessa mediassa sotketaan asioita

Lue myös: Kohu presidentistä armeijan vaatteissa oli turha – Maastoreissua räntäsateessa ei tehdä pikkukengissä (6.3.2020)

Boomerit, eli keski-iän ylittäneet voisivat jo hellittää työelämästä. Jos takana on 30 vuotta töissä, olisi kohtuullista antaa tilaa koulutetuille ja innokkaille nuorille, joilta puuttuu työkokemus. Boomerin viereen oppipoika ja boomeri puolipäiväiseksi. Muuten sukupolvenvaihdos tapahtuu liian jyrkästi, osaamiskatona. Taloudellinen epävarmuus on yksi syy siirtää lapsien tekoa. Kun elämä on pätkätyötä, lapsien teko saattaa jäädä kokonaan. Boomerin viereen oppipoika.

Kohtuullistaja

Olisit käynyt … niin näkisit, minne bussit menevät.

Tiirailija

Eikö nyt olisi järkevää, että jokainen Italiasta palaava jää suoraan karanteeniin kotiin. Tällä tavalla ei levitetä tautia täällä oleville. Nyt joutuvat koululuokat karanteeniin, kun yksi opettaja on ajattelematon. Nyt järki käteen ja toimikaa niin kuin hämeenlinnalainen perhe näytti mallia.

Eläkeläinen

Suomi on sukupuolten tasa-arvon maailmanmestari, kehui Sanna Marin Suomea Amerikkaa, jopa YK:ta myöden. Totta se, että Suomessa naiset saivat toisena maailmassa äänioikeuden ja ensimmäisenä Euroopassa 1900-luvun alussa. Tasa-arvo ei liene kehittynyt kuitenkaan käytännössä kovin nopeasti, sillä vielä muutama vuosikymmen sitten vaalihuoneiston ulkopuolella saattoi kuulla naisen kysyvän aviomieheltään, ketä me äänestetään.

Ehkä vielä nykyäänkin

Ohisalo ja vihreät ajavat vaarallista politiikkaa pakolaisten suhteen. Toivotaan että SDP:llä ja keskustalla pysyy ajatus kirkkaana ja jalat maassa suomalaisuuden puolustaja. Lähestymme aikaa, jolloin sisäministerin pitää olla poliisin tai armeijan korkea viranomainen.

Hessu