Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Kenen on vastuu roskaamisesta?

Matkolammen uimarannan parkkipaikalla on kasa jätesäkkejä, ilmeisesti puutarhajätettä. Roska-astia on täynnä kotitalousroskaa, mm. lakanoita ja kotiroskapusseja. Kenelle tyhjennys kuuluu ja kuinka usein? Kuuluuko roska-astian olla kyseisessä paikassa uimakauden ulkopuolella? Myös ympäröivä metsäalue on täytetty rakennusjätteellä. Betonielementtejä ja rautaputkia törröttää sieltä täältä maasta ylös. Lähellä on myös päiväkodin “salainen metsämökki” smurffikylineen. Onko vaaran paikkoja lapsille rakennusjätteistä? Mikä kaupungin lautakunta olisi vastuussa kyseisistä asioista?

Tove Suomi

Kotikuntani sankarivainajien muistomerkillä ei ollut 13. maaliskuuta kello 11 mitään seppelettä. Jätin kynttilän samoin kuin suvun sotaveteraanien haudoille.

Kati

Hämeenlinnan keskustassa suuren kerrostalon lipputangossa ei ollut Suomen lippua talvisodan päättymisen muistopäivänä niin kuin kaikkialla muualla. Asukkaat tuohtuivat ja selvittivät syytä. Syy selvisi: liputtamatta jääminen oli “isännöitsijän linjaus”. Eipä uskoisi, ellei todeksi tietäisi. Joku tolkku pitäisi olla isänmaan lähihistorian käsittelyissäkin.

Veijari

Perjantaina oli talvisodan päättymispäivä. Valtioneuvosto suositti kunnialiputusta. Jotkut isännöitsijät eivät suositusta noudattaneet. Isänmaallistako vai mitä?

Arja Sundelin

Kun pandemian alussa jossain maissa, jotka olivat täysin Kiinan wc-paperituonnin varassa, hamstrattiin wc-paperia, niin jopa suurtuottajamaa-Suomen lööpinlukijat ryntäsivät tyhjentämään kauppojen hyllyjä. Taidamme olla maailman onnellisin kansa ihan omaa ymmärtämättömyyttämme.

Papparainen

Ihmetyttää hamstraamisen kauhistelu. Luullaan, että ihmiset pelkäävät että tavara loppuu kaupoista kuin neukkulassa. Itse hamstrasin perustarvikkeita, mm. vessapaperia, koska taudin tarttuessa en varmaankaan pääse itse kauppaan.

Hamsterisetä

Kiitos nimimerkille Joku (HäSa 14.3.). Oli asiallinen kirjoitus. Muut lietsoivat esittämällä mm. koulujen sulkemista. Nyt ei ole se aika herättää kansassa huolta. Uskokaa, mitä asiantuntijat sanovat. Mitään kaaosta ei ole.

Ei ole aika lietsoa mitään

Käyttäkää sopivan kokoisia kertakäyttökäsineitä kaupassa käydessänne, jos pelkäätte tartuntoja.

Kari

Nyt kun saadaan olla koronan ansiosta kotona, on hyvä aika yrittää lapsen tekoa.

Hassan, Janakkala

Koronasta paljon ikäviä seurauksia, mutta on jotain hyvääkin: 1.) käsien pesu menee nyt tajuntaan tyhmemmillekin. 2.) Ehkä tämän epidemian jälkeen pystyisimme palaamaan perusasioihin. Raha edellä saisi väistyä ja keskittyisimme perusasioihin. Niin kunnat kuin yksityiset ihmiset. Sale oli oikeassa sanoessaan, että kriisitilanteessa osataan katsoa omaa napaa kauemmaksi. Vai onko ihmisen muisti edelleen lyhyt?

En hamstraa

Kiitos korona-hysterian aiheuttaman ihmisten liikkumisen totaalisen vähenemisen, pk-yrityksen pomoni antoi juuri lomautusvaroituksen. Taloudellinen ahdinko tulee olemaan suurempi vahinko kuin mahdollisuus sairastua tähän koronaan. Lomautukset ja massatyöttömyys ovat isompi vaara kuin koronaan kuoleminen. Viruksia tulee ja menee, mutta lamasta ja taantumasta Suomi ei toivu hetkessä. Se on jo nähty.

Kenen on vastuu?

Onko vihervassarihallituksen koronaohje nyt se, että älä matkusta julkisilla, vaan käytä yksityisautoa.

Terveysautoilija

Kuntalaiskyselyn tuloksesta ilmenee että vastanneista 10 % on sitä mieltä, että on ok, että ykköskorttelin grynderit vaativat kaupunkia rakentamaan toriparkin, jotta he saisivat velvoitepaikkansa.

Ihmettelen

Toriparkkikyselyn tulos tuntuu hämmentävän päättäjiä. “Edes puolet yksityistä rahoitusta” ei kelvannut. Tuo mainittu puolet olisi ollut vain noin puolet budjetista. Ylitys olisi jäänyt kaupungin maksettavaksi. “Torin ympärystää ei haluta kehittää.” Yhtään konkreettista esitystä ei ole kerrottu. Lisää asuntoja lisää kiinnostavuutta ja elinvoimaa sekä tuo asukkaita, ei ole konkretiaa, vaan “unelmahöttöä”. Jos päättäjät olisivat esittäneet, mistä tai mitä uusia työpaikkoja toriparkki toisi, ehkä vastausten jakauma olisi ollut erilainen. Päättäjillä kuulemma on paras tieto päätösten tekoon. Tiedonmuruja ei suvaittu kansalle jakaa. Jospa päättäjät ottaisivat opikseen kyselyn tuloksesta ja jatkossa rohkaistuisivat avoimeen päätöksentekoon. Toriparkkikaavan eteenpäin vieminen nykytilanteessa ei sitä edistäisi.

Reipan

Ehdotus yksi: rakennetaan Hämeenlinnassa parkkitalo Centrumin alakertaan ja kauppakeskus sen päälle. Ehdotus kaksi: valtio voi tulouttaa Veikkauksen 13 miljardista suuren osan vuosittain valtion budjettiin, jolloin ulkomaisen lainanotto vähenisi tuntuvasti. Esteenä molemmissa on – halutaanko asioita todella hoitaa vai ruokitaanko vain omaa sikaa = omaa puoluetta.

Niinpä

Kiitokset Eräs-teatterille erinomaisesta Aivastus-esityksestä. Roolit olivat kauttaaltaan erinomaisia, osittain virtuoosimaisia. Myös musiikki tuki ja kevensi esitystä. Tietysti pitää olla myös hyvä ohjaaja, jotta näin hienoon esitykseen päästään. Tällaisiä teatterin helmiä ei synny joka vuosi, tässähän on aineksia klassikoksi? Kun laitosteatterit kipuilevat, niin onneksi meillä loistaa Eräs- teatteri. Valitettavasti loput esitykset (5) kaatoi korona, mutta eiköhän syksyllä tai ensi keväänä jatketa. Esityksestä jäi hyvä mieli ja tunne, että haluaa nähdä esityksen uudelleen!

Matti Virtanen

Kiitos Marssitien ja ankkalammen ympäristön puiden siivouksesta.

Riitta

Nimimerkki Tuhannet vaienneet, Hätilän yläkoulun (Hyk) vanha, epäkelpo ja sisäilmaongelmainen kiinteistö olisi jo purettu ja uusi rakennettu, ellei Satu asiasta olisi valitettu Hämeen hallinto-oikeuteen. Hykin tapauksella ei ole mitään tekemistä minkään “referenssin” kanssa!

Idänpään-Heikki