Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Marmattajien ryhmä tuleviin kunnallisvaaleihin?

Vuoden kuluttua valitaan uudet valtuutetut. Onko Hämeenlinnassa tilausta ja tarvetta uudelle ryhmittymälle? Voisiko perustaa Marmattajien ryhmän? Valitsijayhdistyksen voi perustaa 10 äänioikeutettuja. Ryhmän teemana ja mottona olisi kaupungin virkamiesten ja poliittisten päättäjien perusteeton, perustelematon moittiminen ja mollaaminen sekä yleinen marmattaminen.

Politiikan tarkkailija

Kevyen liikenteen silta asemalta Hämeenlinnan keskustan alakulmaan olisi nasta, mutta olisiko teknisesti helpompi ja mediaseksikäs vaihtoehto Turun Föri-tyyppinen kaupunkilautta, joka veisi niin ihmiset kuin fillaritkin non-stoppina edestakaisin? Hankitaan helpot laituritekniikat ja käytetty lautta vaikka jostain saaristokunnistamme: hauska, käytännöllinen ja hyväntuulinen kulkuri keväästä syksyyn, tätä menoa talvisinkin. No miksipä ei!

Jukka Friman

Pekka Rahkila (HäSa 13.3.) pohti syntyvyyttä: “Väestön luonnollinen uusiutuminen edellyttää 2,1 lasta jokaista naista kohti.” Ehkä ongelma on juuri tässä. Eiköhän lapsella ole myös isä, jonka pitäisi olla yhtä paljon vastuussa paitsi lapsen teosta, niin myös teon seurauksena syntyneestä “väestön uusijasta”.

Lisää köyhiä yksinhuoltajia?

Kaikki nyt kirjoittavat ylioppilaaksi kuin Niinisalon internaatissa muinoin! Lievempi arviointi ja pääsykokeilla sopivat aloituspaikat, muuten kaatuu monen tulevaisuuden toive ja usko.

Pro Auctore

Miten ajo-opetus suoritetaan koronaviruksen aikana? Onko ainoastaan teoriaa ja simulaattori-opetusta? Tuskin samassa autossa voivat olla opettaja ja oppilas?

Turvaväli

Nyt kun on saatu suurin osa lentokoneista taivaalta pois, niin eikö ne kannattaisi jättääkin maahan, niin jää monta tonnia saasteita pois ilmakehästä. Ilmanlaatu paranee ja kotimaan matkailu lisääntyy huomattavasti.

Ilmaston puolesta

Jääkiekko on vaikea laji. Helpompi on ostaa ja myydä vaikka kopiokoneita.

Salesman

Utrechtin kaupunkiin suunnitellaan 24 hehtaarin kaupunginosaa 12 000 asukkaalle, eikä alueella olisi yhtään autoa. Pitäisikö lähettää Rambollin konsultit sinne kertomaan, etteivät ihmiset liiku kävellen yli 100 metriä autolta kotiinsa?

ReiPan

Heikki Notko (HäSa 13.3.), verorahoilla kuitenkin kustannettaisiin pikkusen suurikenkäisemmille autohallia liike-elämää tukemaan. Kirjoitukseni (HäSa 12.3.) oli vain vitsailtu verrokki, tokihan kaikki asukkaat ja kiinteistönomistajat parkkinsa maksavat.

Marjaterttu

Boomer tarkoitti alun perin Pohjois-Amerikan uudisraivaajia ja pula-aikana työn perässä kierrelleitä kulkureita. Asiasta lisätietoja kuultavissa Ry Cooderin mainiolla albumilla Boomer’s Story.

Mark II

Sairaalavartijan antama “Valpas” koiratarra lähti iloisen 6-vuotiaan mukaan ja se piti kiinnittää sängyn päätyyn.

Einon, 6, puolesta

Suomen aluehallinnolliset suunnitelmat ja uudistukset ovat tällä vuosituhannella olleet moninaiset: on avia ja elyä t.m.s. Nyt hallituksessa maakuntahallintoa nostetaan kuin käärmettä pystyyn, ja taustalla on Kepun iänikuinen unelma pakkomielteenä. Lisää ja lisää byrokratiaa ja jopa erityistä maakuntaveroakin rasitustamme lisäämään. Vaatikaamme tämän sijaan vanha, kevytrakenteinen lääninhallinto takaisin.

Lääninjohtajat “maaherrojen” sijaan!

Väyrynen keskustan johtoon? Nyt jos koskaan maamme tarvitsee kokenutta ja monessa liemessä keitettyä kovan tason johtajaa. Nykyinen puoluejohto ja maamme hallitus tulisi vaihtaa varttuneisiin konkareihin, joilla on kokemusta tehdä hankaliakin ratkaisuja maamme ja sen kansan parhaaksi, eikä vain omien kannattajien ja eturyhmien etujen turvaamiseksi.

Kokemusta kehiin