Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Ainakin Myllymäen puukoulu on syytä kunnostaa

Myllymäen kouluun liittyvien rakennusten saneeraus maksaisi uutisen mukaan seitsemän miljoonaa euroa. Ainakin puukoulu olisi mm. historiallisten arvojen johdosta syytä säilyttää eli saneerata koulunkäyntikuntoon. Se sopisi erinomaisen hyvin Myllymäen alueen oppilasmäärästä riippuen joko peruskoulun 1–2-luokille tai jopa 1–4-luokille. Näin välttyisi alakoululaisten Turuntien ylitys koulumatkalla Seminaarin kouluun.

Toteutukseen!

Aika sopivasti ilmestyivät nuo Myllymäen koulun “sisäilmaongelmat”. Oma lapseni on altistunut toisessa oikeasti homeisessa koulussa ja oireili myös tuttavien talossa, josta nyt löydettiin sisäilmaa pilaavia rakenteita. Silti pystynyt opiskelemaan Myllymäen koulussa päivittäin ilman noita kyseisiä oireita, jotka ilmestyvät oikeasti homeisissa tiloissa. Luultavasti väistötilat löytyvät nyt Seminaarilta.

Surullinen äiti

Lue myös: Odotettu tutkimus valmistui (11.5.2020)

Myllymäen koululaiset joutuvat väistöön ensi vuodenvaihteessa (14.5.2020)

Wetterin kirjastossa hallitaan hienosti aseptiikka ja työtapahygienia. Sieltä sai hyvän ja turvallisen mielen siitä, että viruksen leviämistiet on minimoitu. Toisin oli lauantaina esimerkiksi Motonetissä.

Kirjasirkku

On se huvittavaa, että taas on hallitus koolla miettimässä, ovatko baarit auki kello 21 tai 22. Kyllä en ymmärrä.

Mielensäpahoittaja

Miksi laboratorion näytteenottajat eivät käytä maskeja, vaikka suurin osa ns. asiakkaista lienee riskiryhmäläisiä? Entä muu hoitohenkilökunta ja asiakaspalvelijat? Maskit olisi kai helpoin keino yrittää suojella ikäihmisiä. Monia pakollisia ja tärkeitä asioita ei voi hoitaa ilman fyysistä kontaktia. Miksi kaupungin ohjekirjeessä ei mainita testaamista? Testiinhän pitää hakeutua pienilläkin oireilla, käsketään toisaalla. Ristiriitaiset ohjeet hämmentävät. Ystäviä osataan tavata turvallisesti ulkona ilman ohjeitakin.

Karanteeni

Kyllä ei minun keittäjäaikanani ruokaa tehty hiukset näkyvissä. (HäSa 19.5.) Kyllä oli hiukset “pipon” alla piilossa ja visusti. Ei saanut yksikään hius pipon alta kurkistaa. Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun jutun kuvia katsoin.

Entinen Köksä

Eikö olisi aika palkata vanhan ajan hyviä rakennusmestareita Assi-sairaalan suunnitteluun. On jo nähty, että ei insinöörinen työstä tule mitään.

Kaupunkilainen

Kela kyykyttää ja lisää byrokratiaa. Vuokrasopimus oli määräaikainen joka jatkuu toistaiseksi. Mutta kela antoi vain puoli vuotta asumistukea. Ja sen jälkeen pitää uudestaan hakea asumistukea. Eikö olisi ollut parempi tehdä ainakin vuodeksi eteenpäin niin kuin aiemmin? Mutta heillä on aikaa ja halua tehdä ylimääräistä.

Kiitos kela

Kelan pääjohtaja Aaltonen esitti tavoitteekseen utopistisesti yhden lomakkeen periaatteen tukien hakemisessa. Noin 30 vuotta puhuttiin yhden luukun tavoitteesta. Nyt kolmen vuoden kokeilun jälkeen homma ei toimi. Olisi varmaan hyvä, että kelan johtoon valittaisiin ammattijohtajia poliittisten toimijoiden sijaan.

Pekko

Juha Rehula sanoi pari vuotta sitten ollessaan sosiaali- ja terveysministeri, ettei uusia sairaaloita saa rakentaa ennen sote-uudistusta. Taisi mennä ohi Assin parissa touhuavilta.

Mari

Moottoriradalla, lammessa on joutsenpariskunta aloittanut pesimäpuuhat. Voidaanko siellä ajaa yhtään mitään tänä kesänä, jottei häiritä lintujen rauhaa.

Lintubongari

Hämeenlinna aikoo vähentää sata työntekijää vuoteen 2025 mennessä. Taisin lukea väärin, kun pitäisi olla: vähentää sata työntekijää tänä vuonna.

Hidasta on

Kun tai jos Vanajaveden opisto ei hyvitä koronan takia perumiaan kursseja, ryövää se esim. pienituloiselta eläkeläispariskunnalta satoja euroja! Eikö kukaan puutu tähän hävyttömyyteen?

Viitenä päivänä viikossa kursseilla

Oli ilo kuunnella pyhänä vietettyä kaatuneitten muistopäivän jumalanpalvelusta radion välityksellä Lopen kirkosta. Se oli vahvaa ja selkeää kirkon perinteistä kristillistä sanomaa, joka voimautti kuulijaa raskaana epidemia-aikana.

Jaana Rusko-Laitinen

Juttu Hämeenlinnan rakennusvalvonnasta ja lupien saamisesta toi kylmät väreet (HäSa 22.4.). Ketä varten mainos tehtiin? Puuttui vain rakennusvalvonnan lupa-arkkitehdin hymy ja slogan: “Se jolla valtaa on, saa luvan”.

Kyykkyyn

Nimimerkille Sinkku (HäSa 12.5.): Olen kanssasi pitkälti samaa mieltä. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi tavallisille ostoksille pitää lähteä kahdestaan. Meidän perheessämme tehdään ostoslista yhdessä, sitä täydennetään tarpeen mukaan. Mies hoitaa kauppareissut. Osaa ihan omin päin ostaa tarpeelliset tarjouksetkin. Kauppa ei ole seurustelupaikka etenkään näin tautisena aikana.

Kotona kahdestaan

Hämeen poliisin syrjintäjutussa ihmetyttää, jos kyseinen rikosylikonstaapeli voi jatkaa esimiestehtävissä. Hänen esimiehensä pitäisi ainakin asia ymmärtää.

Poliisin maineellakin on merkitystä

Ykkösmatto oy, lue ympäristöministeriön sivuilta ympäristönsuojelun lainsäädäntö / jätteiden hyödyntämismahdollisuuksia maanrakentamisessa laajennetaan. Ensimmäiset viisi riviä kieltävät toimintasi kahteen kertaan.

Upi

Olen täysin samaa mieltä kuin Kalvolan pitäjässä asuva Olavi Keskitalo, jonka naapurissa sijaitsee lopetetun Saviniemen kalliolouhoksen monttu. Sitä ei saa täyttää käytetyillä ja hylätyillä raskaan kaluston renkailla, joita rahdataan pääosin Virosta! Ne eivät maadu.

Heikki Notko

Lue myös: Valtavat rengasröykkiöt herättävät närää Iittalassa (15.5.2020)

Iittalan rengasmonttu ihmetyttää ympäristöministeriössä (19.5.2020)

Ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) yllätti haluamalla turpeen käytölle lisäaikaa Suomen huoltovarmuuden takia, vaikka hallitus haluaisi käytön puolitettavaksi jo vuoteen 2030 mennessä. Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) kuitenkin heti tyrmäsi ajatuksen. Tässä havaitaan vihreiden tavoite, että Suomi olisi mallimaa maailmalle ilmastopolitiikassa huoltovarmuudenkin kustannuksella. Mitähän Kanta-Hämeessä asiasta ajatellaan?

Tiukkaa linjaa