Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeuskesänä elämykset haetaan läheltä

Lepoa ja rauhaa, vastapainoa Teamsille ja Zoomille.

Näitä moni suomalainen hakee tänä poikkeuskesänä läheltä, omasta maakunnasta, kotikaupungista ja korkeintaan maan rajojen sisältä.

Italiaan, Kreikkaan tai Espanjaan ei näissä olosuhteissa tee oikeastaan edes mieli. Väljyydestä, tilasta sekä lentokenttäruuhkien välttelystä voi tulla muutamaksi vuodeksi ihan oikea trendi.

Lepoa moni tarvitseekin, poikkeuksellisen ja merkillisen kevään jälkeen.

Lomautukset, kotikoulu ja bisnesten takkuaminen ovat olleet arkea monessa perheessä. Ei ihme, jos pinna on välillä kiristynyt,

Syksyllä edessä on taas kaikenlaista, eikä välttämättä niin mukavaa. Kotimainen politiikka ja taloustilanne ovat antaneet tästä jo viitteitä.

Vaan nyt on aika hengähtää ja vetää happea – syvään.

Hämeenlinna on peräti Suomen kuudenneksi suosituin mökkikunta, selvisi Tilastokeskuksen tuoreesta mökkikatsauksesta. Viime vuonna Hämeenlinnassa oli 8 423 kesämökkiä.

Saarissa, niemissä ja notkelmissa on siis myös paljon lomaelämää, mikä toivottavasti näkyy silloin tällöin myös kaupungin keskustassa.

Tapahtumien takia ei keskustaan tänä kesänä välttämättä rynnitä, mutta kivijalkaliikkeet saattavat saada kipeästi kaivattuja asiakkaita myös maakunnan ulkopuolelta.

Kaikki markkinointikeinot kannattaa siis ottaa käyttöön.

Tästä pääset vapaasti lukemaan Hämeen Sanomien kesälehden

Suomalaisen mökkeilykulttuurin uskottiin monen vuoden ajan hiljalleen hiipuvan, kun suuret ikäluokat poistuvat takavasemmalle.

OP-ryhmä kertoi kuitenkin, että kesämökkien myynti on vilkastunut tänä keväänä selvästi ja ostajien joukossa on aiempaa enemmän nuoria.

Mökkeily saattaakin nyt houkutella, kun maailman metropoleihin ei pääse eikä sinne huvita mennä, kotona on ahdasta eikä lentäminen ilmastosyistä tunnu vastuulliselta.

Psykologiliiton puheenjohtaja arvioi taannoin, että koronakriisi olisi tuonut näkyväksi länsimaalaisen elämäntavan, ja moni on pysähtynyt pohtimaan omaa tapaansa elää.

Elämää halutaan viedä uuteen suuntaan, sellaiseen, jossa ihmissuhteet ja luontosuhde ovat keskeisessä asemassa.

Tämä saattaa tietenkin olla jonkinlaista ylitulkintaa terveyskriisin keskellä, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Laiturinnokkaa, uusia perunoita, kotimaisia mansikoita, vastuullista veneilyä ja torikahvitteluja kannattaa ainakin kokeilla.

Aina ne lentokentän ikuisen kiireen, stressihälinän ja jonotuksen voittavat.