Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Tervetuloa kaikki puliveivarit kaupungin palkkalistoille

Tervetuloa siis kaikki puliveivarit Hämeenlinnan kaupungin palkkalistoille: sivubisnekset, välistävedot ja kaverien suosiminen eduksi paikan saamisessa. Jälkiseurauksia ei tarvitse pelätä!

Voi hyvää päivää

Miksi Sari Rautio, kaupunginhallitus ilmoitti poliisille, ettei kaupunki vaadi rangaistusta, eikä muita korvauksia Rimpelän jutussa? Salailu on oma asiansa. Kyllä tässä on ihmeteltävä kaupungin lakimiehenkin toimintaa. Eikö enää kukaan aja meidän kaupunkilaisten etua? Onneksi on vaalit tulossa, mutta tuskin sekään auttaa, jos on Turun tauti tai Kittilän meininki!

Huolestunut

Anteeksi minun maalaisuuteni, kun en ymmärrä. Kun joku Hämeenlinnan kaupungin satraapeista on mahdollisesti syyllistynyt törkeään rikokseen, jota poliisi tutkii, niin millä lihaksilla kaupunginhallitus voi esittää, kaupunkilaisilta salaa, puolueettomalle oikeuslaitokselle, että Hämeenlinnan kaupungilla ei ole rangaistusvaatimusta mahdollista rikollista kohtaan. Mikä tämä hyväsisko-velijärjestelmä oikein on?

Oikeustajuttomuus

Lue myös: Hämeenlinnan kaupunki ei vaadi Rimpelälle rangaistusta (IL  28.8./ HäSa 28.8.2020)

Kyllä toriparkki kannattaisi rakentaa. Kävin mökkimatkalla Joensuun torilla. Siellä oli ajoluiska torin alle ja päällä kyltti “Toriparkki, Tilaa”. Niin täyttä oli, että parkkipaikka olisi pitänyt tilata! Turistina kaipasin puhelinnumeroa, mistä olisin paikan tilannut.

Matti

Lue myös: Kehityskohteet pitää saada pikaisesti käyntiin (29.8.2020)

Yrittäkää pyöräilijät lopultakin ymmärtää, että autoilija ei ole se väistäjä, kun te ajatte suojatielle. Eri asia on kääntyvä auto, tai kolmiolla merkitty korotus. Nouse pyörän päältä ja taluta, silloin olet jalankulkija, jota autoilija väistää.

TÖÖT

Sunnuntain Hämeen Sanomien (30.8.) mukaan nykyisten sairaalarakennusten kirjanpidollinen arvo 150 miljoonaa euroa tulee poistona rasittamaan jäsenkuntien taloutta Assin rakennuskustannusten päälle, ellei rakennuksille keksitä uutta käyttöä. Kerätäänkö niillä sairaanhoitopiirille 150 miljoonan euron kassa?

Toisaalta

Ihmettelen Jouko A. Hyvärisen provosoivaa ja populistista Linnanpuistoa koskevaa mielipidettä (HäSa 28.8.). Linnanpuistoa saa ja pitääkin kehittää monipuolisesti. Jos sinne tehdään höntsälylentiskenttä, pari katukoristelinettä, sekä muutama frisbeegolfkori, niin se ei ole mikään “puuhapuisto”. Antaa kaikkien kukkien kukkia!

Sakari Jyrkkälaakso

Olin muutama aika sitten reippailemassa Parolanharjulla Panssarimuseosta länteen päin. Hämmästyin suuresti siellä näkemääni harjun raiskausta. Alueella on ajeltu metsäkoneella jyrkkiä rinteitä edestakaisin ja tehty leveitä uria maastoon. Samoin on jotenkin mielivaltaisen tuntuisesti kaadettu puita ja jätetty niiden runkoja ja oksia hujan hajan. Olen pitänyt harjua luonnonsuojelualueena, mutta lienen erehtynyt. Toivon kuitenkin, että joku tietävä kertoisi mistä siellä on ollut kysymys. Ei vaikuta järkevältä tekemiseltä, harjun laki on nyt ikävän näköinen raiskio.

Markku Jovio, Hattula

Mielensäpahoittajalle (HäSa 26.8.): Kyllä se dieselveturin katku tyhjäkäynnillä seisotettaessa on myrkkyä hengitettäväksi ja häiritsee ilmeisesti teitä maalla asuviakin, kun saa lehteen valituksen kirjoittamaan.

Asemantakana ei haise lanta

Me keinusaarelaiset emme valita radasta, junista emmekä dieselvetureista, vaan paikallaan käryävistä ja myrkyllistä dieselkäryä tupruttavista vetureista. Tämä tapahtuu joka ilta juuri nukkumaanmenon aikaan noin parin tunnin ajan. Nämä paikallaan käryävät veturit tulivat vasta 2014, siis talojemme valmistumisen jälkeen.

Hellevi

Onnittelut koko Suomen Orpolle, hyvin petasit Sipilän hallituskaudella Turun tunnin radan rahoituksen!

Suomi-junan tuoma

Lippispäinen teknikko toteaa (HäSa 29.8.), että Orpo ei voi olla hallituksessa kokoomuslaisena. Lakinkääntäjä Soinikin jatkoi hallituksessa entisenä persuna. Luovuutta politiikkaan. Orpo on taitava.

Karvalakki-insinööri

Pääministeri on oikeassa, Suomen Yrittäjät ja kokoomus väärässä: yritysten moraali tuottojen maksimoinnissa on pahasti pielessä ja irtisanominen liian helppoa! Veronmaksajien rahat kelpaavat, yhteisvastuu ei!

Vassari

Kaipolan sanomalehtipaperitehtaan loppuminen on huolettanut ja jatkajiksi on ehdotettu jo valtiota ja työntekijöitä. Ehkä lehtitalot innostuvat asiasta? Yksi alan positiivisista asioista on että painovärit eivät enää likaa käsiä ja vaatteita. Kehittävä yhteistyö tuo tuloksia!

Heikki Hämeenlinnasta

Yksi syy Kaipolan tehtaan lakkauttamiseen on turve. Turpeen polton lopettaminen nostaa kuitupuun/sellun hintoja. Pehmopaperi ja kartonki tämän kestävät (ehkä), sanomalehtipaperi ei.

Heikki Koskela, Kalvola

Näkökulmassa (HäSa 28.8.) Anita Simola toisti “sote-osaaja” Paula Risikon älyvapaan lauseen “Eiväthän potilaat lopeta sairastamistaan ja avuntarvettaan kuuden tunnin jälkeen”. Kysynkin nyt teiltä molemmilta, lopettaako potilaat sairastamisen kahdeksan tunnin jälkeen? Vastaan puolestanne, että eivät lopeta! Jos esimerkiksi työajan lyhentämisestä pitää tehdä juttu lehteen, olisi parempi kirjoittaa oikeata asiaa. Työttömyys on suuri ongelma. Jos kolme samaa työtä tekevää ihmistä haluaa tehdä kahdeksan tunnin sijaan kuuden tunnin työpäivää, silloinhan he luovat neljännelle ihmiselle samanlaisen työpaikan! 30 luovat 10 työpaikkaa. Kuka sitten voittaa, ja kuka häviää, sen laskekoon matemaatikot, mutta päivän selvää on että monet tuhannet työttömät ainakin voittavat. Aina on parempi ansaita palkkaa ja maksaa veroja kuin elää korvauksien varassa. Asiallinen työaikakeskustelu alkakoon!

Piste

Lehtitiedot Ruotsista kertovat, etteivät poliitikot toimillaan ole voineet estää silmitöntä katuväkivaltaa. En usko suomalaisten poliitikkojen olevan sen parempia, koska hakevat mallia Ruotsista. Punavihreä politiikka on huolettoman välinpitämätöntä suomalaisten turvallisuuden kannalta. Tarvitaan ryhtiliike. Ehkä ei vielä ole myöhäistä.

Uudet vaalit