Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Vanhaan lääninhallitukseen saisi upean museon

Hämeenlinnasta puuttuu kattava museo, joka nostaa esiin Hämeenlinnan historian ihmisineen. Museo Skogster hyvä, mutta vaatimaton. Hämeen linna hyvä, mutta sieltä puuttuu mikrohistoria. Ja Palanderin taloon suunnitellaan asuntoja! Upean museon saisi Hämeen lääninhallituksen rakennukseen. Sinne mahtuisivat Palanderin talon hienot sisustukset, tarinat keisarin käynneistä kaupungissa, kertomukset kaupungin kehittymisestä sekä sen ihmisistä ja rakentajista, vaihtuvat näyttelyt, historiaseurat ja -yhdistykset, luentosalit, kahvila tai ravintola ja museokauppa. Vieläpä Willa Vaski. Museosta tulisi houkutteleva, helposti tavoitettava kulttuuri- ja levähdyspaikka kaupunkilaisille ja vieraillekin ihan torin kupeessa.

Museofani

Hieno homma, että kaupunki on tehnyt moottoriradalle paikan säilölumelle. Kertoisiko joku, milloin kaupunki radan omistajana on viimeksi satsannut alueen kesäajan toimintaan?

Ympärivuotinen käyttäjä

Lue myös: Apparalla hiihdetään ensi viikolla (8.12.2020)

Toivottavasti Pullerin tekojääradan putkisto ei kärsi Padel-hallin rakennustöistä! Ai niin, eihän siellä olekaan tekojäätä ulkoilijoille… eikä taida koskaan tullakaan.

Entinen ulkojääkiekkoilija

Joulutori: Tiesit varmaan, että kaupunkimme toria tahdotaan elävöittää. Järjestöjä kutsutaan joulukuussa loppuviikolla iltaisin kello 17 alkaen ilmaisille myyntipaikoille. Pitää vain muistaa järjestää itsellensä valot ja muistaa maksaa parkkimaksu. Kun lehdestä ei löydy Menovinkkejä, huolehdi ilmoittelusta hyvään hintaan. Muuten palvelusi tuntevat vain nettiystäväsi. He muistivat meitäkin keskiviikkoiltana.

Lauri Mattila Puupäistä

Janakkalassa jaetaan päivittäin neljä kertakäyttömaskia jokaiselle oppilaalle. Eikö käsityötunneilla voisi ommella niitä? Olisi aika paljon ekologisempaa.

Ihmettelen

Hämeensaaren asemakaavamuutosta täytyy ihailla optimismista! Tuhansia katsojia vetävä jäähalli ja vieressä 600-paikkainen pysäköintitalo, jonka paikoista osa osoitetaan alueen asukkaille. Sentään 1 000 pyöräpaikkaa. Innostaa vierasjoukkueiden kannattajia fillaroimaan vetovoima-Hämeenlinnaan!

ReiPan

Lue myös: Hämeensaaren Areena ja rakennushanke puhuttavat (9.12.2020)

Tuleva sote-uudistus, jossa Kanta-Hämeen kuntien omat toimivallat supistuvat alle puoleen nykyisestä ja jättää koulutoimen (esikoulu, peruskoulu ja lukio) kuntien tärkeimmäksi toimialueeksi kunnallisveronkin käytössä, pakottanee strategiseen uusajatteluun. Jos Kanta-Hämeen kunnat yhdistyisivät Hämeenlinnaksi, voitaisiin koulutoimi hoitaa keskitetysti. Täällä oli muun muassa. opettajaseminaari ja lääninhallituksen kouluosastokin valvoi.

Tehoa näin!

Voi voi, eipä olisi uskonut, että Mika Toivola lähti samalle selittelylinjalle kuin nämä HPK-juniorijääkiekon nukketeatterilaiset Kiekkokiukaan vieraana: samat lätinät vuodesta toiseen. Olisiko nyt oikeasti aika todeta, että ei vain riitä ja tehdä asialle jotain. Pienenä tarkennuksena Toivolalle: viime vuoden C-SM kyllä pelasi pleijareissa, mutta alemmassa jatkosarjassa. Nykyinen C-SM on kyllä ihan potentiaalinen myös, mutta maalivahti vain sattuu olemaan yli-ikäinen. Kyllä tekeminen vain loppui siihen, kun uusi valmennuspäällikkö valittiin tehtävään. Kyllä se työ tehdään kaikkien joukkueiden kanssa jäällä, eikä toimistosta käsin. Voipi aika monta potentiaalia mennä ohi.

Urban

Jos hallitus suuressa viisaudessaan päättää poistaa eläkeputken, niin myös kansanedustajien vastaava putki on poistettava.

Reilu peli

Lue myös: On kannustettava töihin, ei työnnettävä eläkkeelle (pääkirjoitus, 3.12.2020)

Olen sitä mieltä että edustajakymmenikön muistutus Haavistolle oli täysin turha, vaikka Kalle Jokinen muuta väittääkin, luonnollisesti (HäSa 10.12.). Haavisto toimi lasten parhaaksi, aivan niin kuin pitääkin. Merkillepantavaa on sekin, että Tuomisen tilalle UM:ssä valittu virkamies hoiti homman turvallisesti ja ihan laillisesti. Muistutus tuli myös kalliiksi, rahaa ja työtunteja paloi.

Jaska

Ulkoministeriön al-Hol-jupakassa ei liene vielä sanottu viimeistä sanaa. Mielenkiintoinen havainto oli, ketkä ovat perustuslakivaliokunnassa suomalaisille lukemassa lakia ja tulkitsemassa sitä. Kysymyksiä herättää myös se, miksi kaikkien arvostama Johannes Koskinen sivuutettiin puheenjohtajanimityksessä ja miksi paikalle nostetaan ryvettynyt ex-pääministeri?

Kauhiast hämmästynny

Lue myös: Haavisto-jälkipyykki jatkuu (10.12.2020)