Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Hävittäjiä joululahjaksi – Tämä ei ole vihreää eikä vasemmistolaista

Eduskunta antoi torstaina 17. joulukuuta hallitukselle valtuudet HX-hävittäjien hankintaan. Asiaa olivat hyväksymässä myös vihreät, vasemmistoliitto ja SDP kaikkien muiden puolueiden mukana.

Valtuuksia vastaan äänestivät ainoastaan kaksi vasemmistoliiton kansanedustajaa, Johannes Yrttiaho ja Markus Mustajärvi, mutta ryhmäkuri ja sotalobbaajien puheet saivat muut äänestämään hävittäjäkauppojen valtuuksien puolesta, joka hyväksyttiin äänin 53–2, poissa 144. Päätös ei aseta hävittäjien hinnalle edes kattoa.

Vetoomukset hävittäjähankinnan uudelleenarviosta ja vaihtoehtojen selvittämisestä saivat tylyn vastauksen eduskunnalta. Se antoi valtion budjetissa hallitukselle valtuudet ostaa taisteluhävittäjät.

Tämä ei ole vihreää eikä vasemmistolaista politiikkaa!

Suomen tulee tehdä rauhanpolitiikkaa

Rauhanpuolustajana olen vastustanut HX-hävittäjiä ja asemäärärahojen lisäämistä jo pitkään. Minun mielestäni Suomen tulee tehdä rauhanpolitiikkaa, joka pohjautuu yhteistyöhön ja dialogiin.

Rahalla on nyt todellistakin käyttöä korona- ja ympäristökriisien hoitamisessa, eriarvoisuuden vähentämisessä ja kuntien lähipalvelujen parantamisessa!

Tämä on surullinen päätös, eikä lisää mitenkään turvallisuuden tunnettani.

Rauhallista joulua.

Jorma Talikka

varavaltuutettu (sit./vas.)

rauhanpuolustaja

Janakkala