Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiemurtelevat ruokakassijonot kertovat karua kieltä – Erityisesti työikäisten, lapsiperheiden ja opiskelijoiden toimeentulo on heikentynyt

Kiemurtelevat ruokakassijonot kertovat karua kieltä. Erityisesti työikäisten, lapsiperheiden ja opiskelijoiden toimeentulo on heikentynyt.

Ruoka-avun tarvitsijoiden joukko on kasvanut huolestuttavasti tänä vuonna.

Ilmiö on vastaava koko Euroopassa ja se on näkynyt joulun alla eri yhteisöjen järjestämissä ruokakassijaoissa.

Perinteisiä vähävaraisten ruokailuja ei voida tänä jouluna järjestää koronan vuoksi.

Turvallinen yhteisruokailu ei ole mahdollista, joten maan kuulut Hurstin Valinnankin joulujuhlatkin Helsingissä on peruttu. Niiden tilalla jaetaan ruokaa sisältäviä joulukasseja. Paikkakunnasta riippuen ruoka-apua saa lähiökeskuksista tai kirkolta. Monissa kunnissa ruokaa jaetaan myös tarvitsijoille suoraan kotiin.

Tällä viikolla ruokakasseja jaettiin muun muassa Hämeenlinnassa. Seurakunnan ja Hyvän tahdon ruokajakeluverkoston järjestämään tempaukseen oli varattu 400 kassia, mutta lopulta niitä saatiin jaettua 650. Vielä 90 vähävaraista jäi ilman ruokakassia, mutta he saavat kassinsa ensi viikolla.

Yleensä seurakunnan järjestämään vähävaraisten ruokailuun on osallistunut kolmisensataa ihmistä. Vaikka järjestäjät tiesivät ennalta, että ruoka-avun tarvitsijoita on edellisvuosia enemmän, eivät hekään osanneet varautua näin isoon joukkoon. Se kertoo kansalaisten kasvavasta hädästä.

Jo ennakkoon ruoka-avun jakelijat ovat korostaneet sitä, että kassit on tarkoitettu köyhille. Näinä aikoina tuntuu erityisen härskiltä, jos joku jonottaa ruokakassia vailla erityistä tarvetta.

Korona on kurittanut monen kansalaisen taloudellista tilannetta merkittävästi. Erityisesti se on kolhinut työikäisten, lapsiperheiden ja opiskelijoiden taloutta.

Pelastakaa lapset ry:n mukaan Suomessa elää 110 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Todennäköisesti tämä luku on tänä vuonna kasvanut ja niukka joulu on yhä useammassa lapsiperheessä käsillä.

Joulunaika herkistää.

Vaikka koronavuosi on kurittanut monia, ovat monet järjestöt kertoneet niiden ihmisten, joilla on varaa, jakavan auliimmin omastaan.

Jos koronassa on jotain hyvää, se on juuri me-hengen nousu ja halu auttaa heikommassa tilanteessa olevia.