Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Vakuutuslääkäreiden mielivaltaa – Kyse on tyttäremme loppuelämästä

Meidän tarinamme ei ole työtapaturmasta, vaan tyttäremme mopokolari ja koskee liikennevakuutusta, mutta Raija Simolan kirjoitus (HäSa 15.12.) oli kuin minun kirjoittamani.

Kuusi vuotta sitten tyttäremme sai mopokolarissa aivovamman, niskan retkahdusvamman sekä CRPS:n eli kipuoireyhtymän vasempaan polveensa istuen nyt pyörätuolissa, eikä askeltakaan ole ottanut kolarin jälkeen. Ei ole opiskelu- eikä työkykyinen.

Meilläkin liikennevakuutus korvasi ensimmäisen 6 kuukautta, mutta sen jälkeen vain hylkyjä vaihtoehdoilla hyväksy se tai vie asia liikennevahinkolautakunnan ratkaistavaksi.

Lääkäri, joka on tutkinut huolella potilaansa, kirjoittanut todenmukaiset lausunnot ja arvioinut tilanteen, eli siis nähnyt potilaan saa vastaansa vakuutusyhtiön lääkärin, kun lausunto sinne lähetetään. Vakuutuslääkäri, joka ei ole edes tavannut potilasta tekee oman johtopäätöksensä ja toteaa näkemättä, että potilas on kunnossa.

Kuinka vakuutuslääkärit nukkuvat yönsä?

Voi kuinka monta yötöntä yötä olen pohtinut vakuutuslääkäreiden asemaa ja sitä, että eikö vakuutuslääkäreitä koske lainkaan vala? Kuinka he itse nukkuvat yönsä tehtyään tällaisia kielteisiä päätöksiä toisten lopullisesta elämästä?

Yksityisten lääkäreiden lausunnot eivät kelpaa vakuutusyhtiöille, vaan ne on haettava julkiselta puolelta. Potilaan tarvitsee olla myös tarkkana kuka lääkäri siellä on vastassa, koska kyseessä voi olla vakuutusyhtiölääkäri, sekin on tullut koettua ja olo oli kuin piilokamerassa tällä käynnillä.

Vammat paranivat paperilla

Mikä ihmeellisintä tällä 20 minuutin tapaamisella lääkäri paransi kaikki vammat – mutta vain paperilla, tytär istuu edelleen vammautuneena pyörätuolissaan diagnoosilla “ei vain halunnut kävellä”.

Onneksi on vapaa hoitopaikan valinnan mahdollisuus, se on ollut meidän pelastus sekä pankin antama laina… Kyllä luit oikein! Jos haluat saada terveydenhoidon palveluita, niin se maksaa. Tyttäreni on nuori, hermoradat voivat vielä kehittyä, kuntoutumista voi tapahtua, kun siihen annetaan mahdollisuus ja kaikkemme yritämme.

Elämää omaishoitajana

Elämä oman tyttären omaishoitajana normaalin työn ja arjen pyörittämisen vie voimavaroja. Kaiken tämän lisäksi pyöritän tyttäreni papereita, joita on mappikaupalla ja tämä pyöritys kuuluisi oikeasti vakuutusyhtiölle… sv-päivärahat, vaikea lääkinnällinen kuntoutus, vammaistuet, toimeentulotuki jne.

Jokainen päätös pitäisi viedä oikeuteen, jumalaton taakka nuoren tyttären harteilla, tuloton, työtön, vammautunut, vanhempien ottama pankkilaina, jotta saadaan hoitoa.

Peltiä korjataan, mutta missä on vastuu?

Täysin käsittämätöntä, meillähän oli mopossa liikennevakuutus, nuoren naisen terveys meni, peltiä kyllä korjataan, mutta missä on vastuu, kun ihminen vammautuu? Jokaisen elämän, elämän laadun pitäisi olla itsestään selvyys, se tärkein elämän perusta, näin se ei vain meillä ole!

Kyse on tyttäremme loppuelämästä, vakuutusyhtiöt ovat aika turhia, mitäpä jos koko suomen kansa lähtee vastarintaan ja lopetamme koko vakuutusyhtiöiden toiminnan, vakuutusyhtiöt kun ovat voittoa tuottavia ja se on huomattu, kyllä asiakkailta otetaan, mutta sieltä ei saa takaisin mitään vahingon sattuessa.

Tuulia Laine

Hämeenlinna