Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiedon tarve ei osoita vähenemisen merkkejä

Huhut sanomalehdistön kuolemasta ovat sekä liioiteltuja että ennenaikaisia. Tiedon, paikallisten näkökulmien sekä ihmisläheisyyden tarve ei ole myllerryksissä vähentynyt.

Mediankäytön muutos on vienyt perinteisen tiedonvälityksen kovaan kilpailutilanteeseen. Kuilun partaalla ei olla, mutta silti välillä toimituksissa huimaa.

Sosiaalinen mediassa ja yleensäkin verkossa liikkuu massiiviset määrät sisältöjä. Kokonaisuutta on jo lähes mahdoton hahmottaa, eikä tiedonvälityksen kivijalka, luotettavuus pysy läheskään aina mukana.

Kansallisen mediatutkimuksen mukaan suomalainen sanomalehdistö on selvinnyt kilpailussa jopa erinomaisen hyvin. Huhut sanomalehdistön kuolemasta ovat sekä liioiteltuja että ennenaikaisia.

Sanomalehtiä lukee 95 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista. Se on kansainvälisesti erittäin kova luku.

Digilehtiä lukee nuorista aikuisista yli 90 prosenttia. Sitä vastoin painettujen lehtien lukijakunta on iäkkäämpää: yli 65-vuotiasta neljä viidestä eli 78 prosenttia lukee lehtensä paperilta. Moni lukee molempia.

Suomalaiset ovat säilyneet digitalisaation aikanakin lehdenlukijakansana, onneksi myös mitä ilmeisimmin kriittisenä sellaisena. Se, laatu on edelleenkin sanomalehdistön elämänlanka.

Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti ovat pärjänneet hyvin, mistä kuuluu kiitos lukijoille.

Hämeen Sanomien kokonaistavoittavuus on noussut ja myös painettu lehti on pitänyt pintansa. Forssan Lehtikin on säilyttänyt asemansa.

Tiedon, paikallisten näkökulmien sekä ihmisläheisyyden tarve ei nykyajan myllerryksissä ole vähentynyt, vaan pelkästään lisääntynyt. Siihen ja punnitun tiedon luotettavuuteen nojaten haluamme lunastaa joka päivä lukijoiden luottamuksen.

Digitaalisuuden edetessä printtimedia on ollut isoissa vaikeuksissa tilausten vähentyessä, mikä on johtanut jatkuvaan sopeutumiseen ja jatkanut median keskittymistä.

Viimeisimmät Sanoman alueellista uutistoimintaa koskevat yt-neuvottelut ovat yksi pieni lisä pitkässä sarjassa.

Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden onni on ollut julkaisijan pysyminen itsenäisenä maakunnallisena konsernina, jonka päätöksiä ei sanella kaukaa ja kasvottomasti.