Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jari Koskisen mielipide: Greenpeace mukana työryhmässä – Tavoitteena on Evon totaalisuojelu

Nimetyn Evon kansallispuistoa valmistelevan työryhmän kokoonpano on saanut aiheellista kritiikkiä. Paikallinen edustavuus on erittäin ohutta, eikä mukana ole maanomistajien tai matkailualan edustajia.

Mutta onpahan työryhmässä mukana Greenpeace, järjestö, joka ei piittaa Suomen laeista tai viranomaisten määräyksistä.

Viimeisimmät tuomiot tulivat eduskuntatalon pylväisiin kiipeämisestä. Nimeämällä Greenpeacen viralliseen työryhmään Helsingin yliopisto siunaa järjestön laittomuudet.

Harkittu toimeksianto

Toimeksianto on myös tarkkaan rajattu ja harkittu. Tiedekansallispuisto pitää kytkeä voimassaolevaan luonnonsuojelulakiin käyttö- ja hoitosuunnitelmineen, jotka vahvistaa ympäristöministeriö.

Ei siis tule erillistä “Evo-lakia”, joka paikallisista lähtökohdista sovittaisi yhteen YK:n kestävän kehityksen mukaisesti ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökulmat. Tavoitteena on Evon totaalisuojelu, poikkeuksena ehkä Hamkin nykyiset opetusmetsät.

Yhdenvertaisuus ei siis olekaan tärkeää?

Metsästys alueella kiellettäisiin. Edelleen siis Pohjois-Suomessa saa kansallispuistossa metsästää, mutta etelässä ei. Kansalaisten yhdenvertaisuus ei siis olekaan tärkeää, ei ainakaan tässä asiassa.

En usko, että tällä toimeksiannolla ja tällä kokoonpanolla syntyy tasapainoista esitystä. Sitä saa mitä tilaa.

Jari Koskinen

Hauho

Lue myös: Professori Atte Korhola vastaa kritiikkiin (mielipide, 29.1.2021)