Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Lopettakaa harrastuksista vouhkaaminen – Piltit pihalle!

Voi hyvät ihmiset, lopettakaa jo vouhkaaminen lasten harrastuksista. Ei voi olla tärkein asia aikana, kun korona korjaa satoa. Piltit pihalle liikkumaan, sanon minä!

Haloo

Kokoomus ja RKP ovat sopineet vaaliliitosta Hämeenlinnassa. Vaaliliitto tavoittelee kaupungin suurimman listan asemaa ja yhteensä kahtakymmentä valtuutettua. Tavoite on kova. Vuonna 2017 kokoomus sai 27,6 prosenttia äänistä. Päämäärän on hyvä ollakin vähän yläkantissa, se lisää motivaatiota. Toisaalta epärealistinen tavoite voi tukahduttaa intoa. Myllymäkeläinen kristallipallo, kahvinporot ja spekulaatiokalkyloinnit ennustavat, että kokoomuksen valtuutettujen määrä tulee olemaan lähempänä tusinaa kuin tiuta.

Myllymäkeläinen

Greenpeacen mukanaolo Evon tiedekansallispuiston työryhmässä ei ole täysin ongelmaton, kuten entinen kansanedustaja ja ministeri Jari Koskinen toteaa (HäSa 30.1.). Järjestö ei piittaa Suomen laeista, eikä määräyksistä., vaan rikkoo niitä! Se on ulkomainen järjestö, joka tuputtaa meille vieraita toimintatapoja sekä kulttuuria. Se on siten eräänlainen “ekoterroristijärjestö”. Kyllä meillä Suomessa osataan ihan itse. Pitää vain kuunnella myös maan- ja metsänomistajia, metsästäjiä sekä kansalaisia.

Heikki Notko

Lue myös: Luontoharrastaja ja professori Atte Korhola vastaavat Jari Koskisen mielipiteeseen (mielipide, 3.2.2021)

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokoukset eivät näykään enää jälkitallenteena ikuisesti. Kuka haluaa nyt kuntavaalien alla unohtaa menneet ja yrittää kovasti tuhota tallenteita aikaisemmista valtuuston kokouksista? Kyllä olisi ehdoton kuntalaisen oikeus saada nämä tallenteet ikuisesti vapaasti katseltavaksi.

Satunnaiskävijä

Ihmettelen tätä kaupungin touhua. Moreeni aurataan aina viimeisten joukossa, samoin hiekkaa siellä ei näy kuin harvoin. Rekkaliikenne siellä on valtavaa. Toivottavasti kaupungin päättäjät puuttuvat asiaan ja käyvät ajamassa alueella.

Mersumies

Nimimerkille Lunta tupaan (Häsa 1.2.): Kaupungille kuuluu kaikkien pyöräteiden ja yhdistettyjen pyöräteiden ja jalkakäytävien auraus. Aurausten anto yksityisille yrityksille ei vapauta kuntaa töiden valvonnasta. Kirjoittajan kannattaisi lähteä liikkeelle pyörällä tai rollaattorilla kauppaan, niin minnekään et pääse menemään. Vai kuuluuko yrittäjille vain laskun lähettäminen kaupungille tekemättä mitään? Kuuluuko mielestäsi veronmaksajille vastineeksi kuoppaiset tiet ja auraamattomat pyörätiet sekä jalkakäytävät? Talvikausi Suomessa kestää yleensä marraskuusta maaliskuun loppuun.

Pentti Ranta

Kuka älypää on keksinyt, että partiossa miehet ovat nykyään nuorten naisten ohjaajia? Tulisi mennä vuoteen 1950, aikaan, jolloin olivat tyttö-poika partioissa, siis erillään. Silloin olivat ohjaimissa naiset ja miehet, usein jo aikuiset. Koska nykyään saamme lukea, on monissa tapauksissa nuoret tytöt, ehkä pojatkin ovat vaarassa joutua seksuaalirikoksen uhreiksi.

Joko taas!

Piti olla kirjoittamatta, mutta kun seuraa uutisia, niin kokoomuksella on näköjään jäänyt levy päälle. Mykkäsellä ei tunnu olevan muuta kuin vähäosaisten kurittaminen. Hävetkää! Yksi konsti säästöihin olisi tämä. Mitä yli 7 500 euroa tienaava kansanedustaja tekee verovapaalla kulukorvauksella? Kysyn vaan. Mitä tekee 201 kertaa 1 300? Siinä kysymys.

Eläkeläinen

Koko maailman sekoittanut koronakriisi ei ole ainoa ihmiskuntaa masentava asia. Venäjällä oikeudenkäynnin irvikuva opposition kaulahahmoa vastaan, Myanmarissa uusi sotilaiden vallan pakko-otto, USA:ssa edellisen hupi-presidentin alkava oikeuspelleily “vaalivilpillä” vieläkin perusteluna ja uutiset Afrikasta pienten lasten elävänä polttamisesta hiljentävät mielen sanattomaksi. Toivottavasti ei kaikilla lopullisesti.

Joku