Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaaksi palaavan Jorma Hassisen (sd.) mielipide: Puheet areenasta voidaan lopettaa

Hämeensaaren rakentamisesta käydään vilkasta keskustelua ja hyvä niin, koska alue on keskeinen kaupunkikuvan kannalta.

Olin Eteläranta oy:n hallituksen viimeinen puheenjohtaja ennen kuin kaupunki päätti lopettaa yhtiön ja siirtää Hämeensaaren suunnittelun kaupungille. Mielestä siinä tehtiin totaalinen virhe, jonka takia alue ei vieläkään ole lähtenyt toteutumaan.

Eteläranta oy:ssä teimme hyviä suunnitelmia alueen rakentamiseksi. Järjestettiin jopa yhteistyössä kaupungin kanssa suunnittelu kilpailu jonka Jatke oy voitti. Kilpailun voittaja sai mahdollisuuden tontinvaraukseen alueelta rakentamista varten.

Etelärannan suunnitelmasta olisi hyvä jatkaa

Eteläranta oy teki alueelle suunnitelman, josta olisi hyvä jatkaa alueen kehittämistä. Kaupunki on laittanut alueen puhdistukseen kahdeksan miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja. Alue pitää saada käyntiin ja sinne pitää rakentaa kaupunkimaista asumista.

Jos rakennetaan alueelle kovin matalaa rakentamista, asuntojen hinnat nousevat kohtuuttoman korkeiksi ja sinne on vaikea saada asukkaita. Alue on uniikki ja se pitää ottaa huomioon aluetta kehitettäessä.

Kunnostettu uimahalli ja sen rannat ovat alueen sielu ja rantapuisto sen keuhkot. Alueen maapohja on pääosin kaupungin omistamaa ja siksi olisi tärkeää muistaa, että alueelta voidaan saada veroeuroja takaisin kehittämiseen, kun tontteja päästään myymään rakentajille.

Areenasta on turha nostaa verenpainetta

Areena-hankkeen toteutumiseen en usko ja siksi asian tiimoilta on turha nostaa verenpainetta, mutta se ei myöskään saa viivyttää alueen muuta kehittämistä.

Totuus on areenan osalta, että se ei vaan ole realismia Hämeenlinnassa tällä hetkellä.

Hämeenlinna tarvitsee uuden jäähallin jossain vaiheessa, mutta Pohjantähti-areena palvelee jääurheilua vielä pitkään, jos päättäjät niin haluavat.

Peruskorjauksen seuraavan vaiheen se tarvitsee pikaisesti joka tapauksessa, jos halutaan että liiga tason jääkiekkoa Hämeenlinnassa pelataan jatkossakin.

Puheet Hämeensaaren areenan osalta voidaan tällä erää lopettaa. Päättäjät nyt heti töihin Hämeensaaren kehittämisen ja Pohjantähti-areenan peruskorjauksen osalta, jotta toiminnot voidaan turvata.

Jorma Hassinen

kuntavaaliehdokas (sd.)

Hämeenlinna

Lue myös: Hämeensaaren kaavasta ei syntynyt muistutusta tulvaa (3.2.2021)

Lulu Ranne (ps.): Hämeensaaren areenalla ei ole edellytyksiä (mielipide, 26.1.2021)

Ilman vastuunkantajaa Hämeensaaren areena on tyhjän päällä (pääkirjoitus, 20.1.2021)