Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Ennakkoäänestys väljästi Verkatehtaalle tai urheiluhalliin – Muuten moni jättää äänestämättä

Voisiko kuntavaalien ennakkoäänestyksen pitää esimerkiksi Verkatehtaalla tai jossakin urheiluhallissa kauppakeskusten ahtaitten koppien sijasta? Isommat tilat on löydyttävä, tai muuten moni jättää vaalit väliin.

Mietintämyssyyn

On huvittavaa, kun kaupungin nykyiset päättäjät ovat olevinaan niin huolissaan kaupungin matkailusta, vaikka eivät ole tehneet asian eteen mitään vuosiin.

Säälittävää

Lue myös: Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan matkailukohteet tuotava paremmin yhdessä esille (mielipide, 12.2.2021)

Kiitos Matleena Aitasalo hyvästä kirjoituksesta (HäSa 16.2.). Hämeensaaressa todella olisi hieno tila monikäyttöiselle puutarhamaiselle puistolle. Se toisi kaupunkiin vierailijoita kauempaakin.

Siru

Hämeen Sanomat kirjoitti, että jopa miljoona euroa menee oikeudenkäyntikuluihin käsittämättömässä SCC:n jutussa. Olisiko veronmaksajia näin ennen kuntavaaleja hyvä muistuttaa ketkä päättäjät liittyvät asiaan?

Ystävänpäivälahja

En usko, että Iisakki Kiemunki on saanut huonoa sanankäyttöään tukevaa palautetta keneltäkään, vaikka niin esittää. Hän kritisoi tapaa, jolla muut “käyttäytyvät” ja käyttäytyy itse samoin. Kun toisen kasvot tuhrii, niin omat kirkastuu.

Maku meni

Hätilän liikennevalot. Eivät ne ole mikään ongelma, jos auton kylkiin teippaa pizzerian mainokset. Sitten ei punaisiin valoihin tarvitse pysähtyä, vaan ne voi ohittaa jalkakäytävän kautta ajaen.

Olen nähnyt

Kiitos Hämeen Sanomille ja Panssariprikaatille, kun välititte perjantaisen valatilaisuuden. Oli hienoa seurata myös esittelyvideoita. Juontajan asiallinen selostus täydensi isänmaallisen päivän. Seurasin koko päivän, oli upeata päästä mukaan puhelimen välityksellä.

Mummuli

Olin Turengin S-marketin pankkijonossa. Turengissa ei ole pankkineuvoja kuin kerran viikossa, onko sitäkään. Tälläkin kertaa oli melkoinen jono, ja ikäihmisiä suurin osa. Ihme ja kumma, jos ei korona leviä. Siinä jonossa toisia tönittiin, kukaan ei muistanut turvaväliä. Kaikilla oli valtava kiire, vaikka kiireestä ei ollut mitään apua. Yksi pankkineuvoja vain! Ihmeellistä, kuinka Turengin kaltaisessa paikassa ei ole jokapäiväistä pankkipalvelua. Voisiko pyytää seuraavaa kertaa varten jonkinlaista vuoronumerosysteemiä? Eipä korona paljon hetkauta, vaikka juuri vanhat ihmiset suuremmaksi osaksi joutuvat tällaisen pankkipalvelun asiakkaaksi. Osa porukasta lähti kesken pois, pelkäsi varmaan tungoksessa, jos vaikka viruksen saisi.

Olin minäkin

Katsokaas ihmiset, miten Kelan käsittelyajat julkisesti ilmoitetaan ja verratkaa niitä toteutuneisiin käsittelyaikoihin. Vanhempainpäivärahan päätöstä odotellaan yli kuukauden. Siis häh, miten Kela voi ihmetellä yli kuukauden uutta kansalaista, että kenelle se syntyi ja kuka sen hoitaa? Sairauspäivärahaa väitetään käsiteltävän muka 23 päivässä. Todellisuudessa käsittely kestää toista kuukautta – eihän sairaan tarvitse ostaa lääkkeitä tai maksaa vuokraa. Näiden päätösten vaikutukset näkyvät nuorissamme, lapsiperheköyhyydessä, marginalisoitumisessa. Hyväntekeväisyys ja ruokakassien armojako ei muuta lapsiperheköyhyyttä jos sortavaa rakennetta ei muuteta.

Kela köyhdyttää

EU:n elpymispakettiin Suomi olisi antamassa 6,6 miljardia euroa ja saamassa itse vain 2,7 miljardia. Täten 3 900 miljoonaa euroa olisivat niin sanotut nettomenomme. Näiden nettomenojen ilmaistiin aiemmin olevan niin sanottuja koronakorvauksia sellaisille EU-maille, kuten muiden muassa Italialle ja Espanjalle, mutta nyt onkin käymässä selväksi, että koronavaurioihin tästä menisi vain kolmannes. Suomi täten rahoittaisi muiden EU-maiden huonoa taloudenhoitoa kahdella kolmasosalla.

Lahjarahaa!

Ulkoministerimme kävi naapurissa kylässä ja sai siellä televisiouutisissa muutamia kymmeniä sekunteja ruutuaikaa. Katselijoille näytettiin, kun ministerimme luki paperista sujuvasti tuomionsa naapurin toimenpiteille. Esiintyminen oli ryhdikästä, ei siinä mitään, mutta ei vielä tällä esiintymisellä vielä presidenttipörssissä kurssinousu ole näköpiirissä.

Rajaveräjän vartija

Pekka Haavisto oli kuin koulupoika Sergei Lavrovin käsittelyssä. Lepsua touhua, kuin olisi saanut ohjeet Niinistöltä: Ei mitään pakotteita.

Navalnisti