Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Hämeenlinnan lukioiden erilaiset rekrytointitavat kummastuttavat

Toisen asteen yhteishaku alkaa helmikuun lopussa. Monella nuorella ovat vaihtoehtoina molemmat Hämeenlinnan kantakaupungin lukiot.

Laitoin itsekin mielenkiinnosta Koulutuskeskus Tavastian facebook-sivut seurantaan. Huomasin, että Kaurialan lukioon haetaan vakituiseen virkaan äidinkielen lehtoria.

Facebook ei ole virallinen työpaikkahakupaikka, joten katsoimme TE-palveluista eli MOLista tilanteen. Ilmoitus Kaurialan äidinkielen opettajan virasta oli sielläkin. Mitään muuta virkaa ei kuitenkaan Hämeenlinnan lukioissa ollut auki.

Yllätys odotti Tavastian kotisivuilla

Yllätys oli suuri, kun Koulutuskeskus Tavastian kotisivuilta löytyi muitakin avoinna olevia vakituisia virkoja. Myös Lyseon lukioon haetaan äidinkielen lehtoria kuten Kaurialan lukioon.

Lyseon lukioon haetaan myös historian ja yhteiskuntaopin lehtoria. Kaksi Lyseon lukion virkailmoitusta on näin hankalasti löydettävissä ainoastaan koulun kotisivuilta, kun Kaurialan virka on hyvin esillä TE-palveluiden sivuilla sekä vielä sosiaalisessa mediassa.

Virkoihin pitää saada parhaat mahdolliset hakijat

Voidaanko Hämeenlinnassa todellakin toimia tällä tavalla vielä vuonna 2021?

Virka on aina virka, siinä ollaan usein eläkeikään saakka. Siihen olisi saatava parhaat mahdolliset hakijat.

On erittäin vaikea uskoa, että pelkästään koulun omilla sivuilla oleva ilmoitus tavoittaa laajoja hakijajoukkoja. Saattaa toki olla tarkoitus, ettei virkoihin haluta paljon hakijoita.

Olisikin mielenkiintoista verrata hakuajan päättymisen 19.2. jälkeen, kuinka monta hakemusta tuli Kaurialaan ja kuinka monta hakemusta sai piilossa pysyttelevä Lyseo avoinna oleviin yhtä tärkeisiin virkoihinsa.

Avoimuus lisäsi luottamusta Kaurialan lukioon

Avoimuus lisää luottamusta. Tässä tapauksessa luottamus lisääntyi Kaurialan lukiota ja sen johtoa kohtaan.

Olisiko koulutuskuntayhtymän hyvä päivittää rekrytointinsa tasapuoliseksi ja avoimeksi jokaisessa yksikössään, jotta saisimme Hämeenlinnaan nuoriamme opettamaan parhaat mahdolliset opettajat.

Janne Aikoma

Hämeenlinna