Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Miemalan Esso oli aikansa vilkkain huoltoasema

Hämeen Sanomat tarjosi mielenkiintoisen historiikin Hämeenlinnan huoltoasemista (HäSa 14.2.). Asiakasmäärältään, ainakin kesäviikonloppuisin, suurin 1970–1980-luvuilla lienee ollut Miemalan Esso.

Appivanhempani ostivat sen maa-alueen 1960-luvun alussa minun isovanhemmiltani ja rakensivat huoltoasema-kahvilan 3-tien varteen.

Itse menin sinne lyseolaisena kesätöihin 49 vuotta sitten ja lukioaikana monasti koulun jälkeen ajoin sinne töihin, läksyjä tekemään ja kassaneitiä riiustamaan.

Bensapoika ei ehtinyt edes kahville

Mökkisesongin aikana ei bensapoika päässyt perjantai- ja sunnuntai-iltaisin edes kahville bensapumpulta, autoja tankattiin jatkuvalla syötöllä.

Parhaimpina vuosina oli jopa Esson jakeluauton säiliö viikonloppuisin reservinä pihassa piripintaan täytettyjen omien maanalaisten säiliöiden lisäksi.

Huoltamolla todella huollettiin lähialueiden ihmisten kulkupelit. Kahvio tarjosi palanpainiketta niin mökkimatkaajille kuin myös lukuisille rahtareille, joita laaja piha-alue myös palveli taukopaikkana.

Juicekin tuli tutuksi asiakkaana

Lukuisat kuuluisuudet olivat myös vakioasiakkaita. Tutuiksi tulivat Kalevi Keihänen, Juice, Matti ja Teppo ja monet muut.

Irwin ja Vexi vierailivat myös ja appeni mukaan kuuluisat sanat ”pannaan pensselit santaan ja rukkaset naulaan” Vexi lainasi luvan kanssa häneltä erään kahvipöytäkeskustelun yhteydessä.

Kaikki muuttui 1990-luvun alussa moottoritien valmistuttua. Kävijävirta olikin enää lähialueiden asukkaiden ja joidenkin uskollisten rahtareiden varassa. Loppu koitti 2000-luvun alussa Miemalan Essolle

Timo Kivistö

DI, eläkkeellä

Katinala, Hattula