Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoita: Rikoslakiin määriteltyä väkivaltaa ei saa verhota "kiusaamis"-termin taa

Antti Leinikalle (kesk.) tiedoksi (HäSa 23.2.): Lastensuojelulla on valtuudet mennä perheiden kotiin. Heillä ei ole valtuuksia mennä kouluun setvimään lapsen kokemaa kouluväkivaltaa. Jokaisella lapsen kanssa työskentelevällä on velvollisuus ilmoittaa poliisille jos lapsi kokee väkivaltaa hänen koulussaan, päiväkodissaan, kerhossaan eikä rikoslakiin määriteltyä väkivaltaa saa verhota “kiusaamis”-termin taa. Lakimuutos ilmoitusvelvollisuudesta tuli ns. Vilja-Eerikan tapauksen jälkeen.

Teija Sydänmaanlakka

Nimimerkeille Asioita seuraava ja Vaari Kaurialasta on ihan ok, että liikuntakyvyttömät ja muistisairaat vanhukset varastoidaan koteihinsa, kun kunnollista hoitopaikkaa ei pysty hankkimaan. Se ei todellakaan ole perussuomalaisten linja.

Teppo Turja

Nimimerkki Lalli (24.2.): keskityt nyt niin kovin kantamaan kirvestä mukanasi, että et huomaa seikkaa, josta sinuakin valistin! Kokoomus pelkää häviävänsä kuntavaalit ja ottaa pelinappuloiksi asiat, joita kunnallisessa päätöksenteossa ei päätetä. Ole tarkkana, ettei sinulta piispan lisäksi katoa horisonttikin!

Vassari

Nimimerkki Havukka-aholle: sukupuuttoon emme toki kuolleet, mutta savupirteissä eläminen aiheutti keuhkotauteja jo hyvin nuorille, ja vanhemmaksi eläneille esimerkiksi sokeutta. Puuta on hyvä ja varsinkin mukava polttaa, mutta ei puunpolton terveysvaikutuksia ole syytä silti vähätellä.

Savusukeltaja

Nyt selvisi tää koronarokotusjärjestys. Ne joilla ei ole nettiä tai eivät ainakaan osaa sillä aikoja varata rokotetaan viimeiseksi, jos silloinkaan.

Puhelinnumerot tehokkaampaan käyttöön

Olen ymmärtänyt, että korona on pääasiassa tullut Suomeen ulkomailta, kun rajoja ei ole saatu kiinni. Pääministeri Marinin kannanotosta saa sen käsityksen, että ratkaisevaa onkin ollut viikko sitten pääkaupunkiseudulla sallittu lasten liikunta?

Rajansa kaikella

Sinä nuori joka mietit ammatinvalintaa, ja aiot hakea koulutukseen yhteishaussa! Olethan fiksu, etkä hae sosiaali- tai terveydenhoitoalalle! Ala on alipalkattu, sekä henkisesti että fyysisesti erittäin raskas. Valitse mieluummin jokin ala, jossa voit tehdä joskus vaikka virheen joka ei aiheuta vakavaa vahinkoa. Jos et muuta keksi, tähtää vaikka lehtitoimittajaksi, virheenkorjaus kätevästi lehden seuraavassa numerossa. Tee hyvä päätös nyt!

Sari Sairaanpetettyhoitaja