Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Suomi pahasti jälkijunassa – Muut Pohjoismaat ovat jo päättäneet kieltää polttomoottoriautojen myynnin

Ennen valitusvirsiä autoilijoiden kurittamisesta kannattaisi lukea ulkomaanuutisia.

Kaikki Pohjoismaat Suomea lukuun ottamatta ovat kieltämässä polttomoottorihenkilöautojen myynnin vuoteen 2030 mennessä (Norja jo 2025). Tämän palstan valittajien mukaan kuitenkin vain Suomi kurittaa bensa-autoilijoita ja yrittää yksinään pelastaa maailman. Ulkomaanuutisten lukeminen saattaisi avata monen silmät.

Suomi jälkijunassa

Kyllä on huippu-sössimistä Hämeenlinnan ”päättäjiltä”, jos velkamäärä on kasvanut vuodessa 30 miljoonalla eurolla, ja silti on kaupungin johdolla varaa iloita tilanteesta: ilman valtion koronatukia täydellinen pohjanoteeraus.

Ojoinen

Lue myös: Poikkeusajan tukiaisilla ei kovin pitkälle pötkitä (pääkirjoitus 31.3.2021)

Aloituspaikkoja ja ryhmien määrää lisätään Lyseon ja Kaurialan lukioissa (HäSa 31.3). Hyvinvointia vahvistava viisas päätös Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointilautakunnalta sekä Tavastialta.

Pirkko Mattila, kuntavaaliehdokas (kesk.), Hämeenlinna

Isot kiitokset Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan latumiehille! Saimme nauttia upeasta kaudesta huippuolosuhteissa, kilsojakin kertyi enemmän kuin koskaan!

Maastomakkarat

Voisiko sen kymppitien aukon peittää, niin ei tarvitsisi kaiteita pitää näköesteinä?

Maksaisiko vähemmän?

Jos valtiolla tai muilla olisi tarvetta rahojen valvojalle, voin ryhtyä virkaan!

Melkoinen viikari minäkin

Radion haastattelema asiantuntija piti työnantajan piikkiin laitettuja tuhansien eurojen kampaamo- ja kauneudenhoitolaskuja “pieninä”. Tavallinen pulliainen joutuu esimerkiksi matkalaskut tekemään sentilleen oikein. Kuka valvoo korkeiden virkamiesten laskutuksia?

Merja

Arno Juutilainen kuvasi selkeästi Kiinan kauppapolitiikan uhan (HäSa 28.3.) ja Vanessa Valkama yhtä selkeästi kertoi, miksi uhkaa ei pystytä torjumaan tai haluta torjua (HäSa 29.3.). Meille taitaa jäädä vain sivustakatsojan rooli.

ReiPan

Arvioitaessa Suomen kykyä tulevaisuudessakin lukeutua maailman onnellisimpiin ja muissakin vertailuissa kärkisijoille, tulisi kantasuomalaisen kulttuurin säilyä ja vallita maassamme vähintään nykytasolla. Tämä sisällissodan opetukset ja myöhemmät puolustustaistelut läpikäynyt maa saavutti korkean yhteisöllisyyden asteen. Ruotsin monikulttuurisuusmalli ei tänne sovi, mutta Tanskan nykyhuoli kantatanskalaisuudesta kantautuu tännekin.

Eikä ihme!

Miksi me leikimme tyhmää? Jokainen tietää mikä on itselle välttämätön meno!

Välillä tyhmää leikkivä

Kertoisiko joku, mitä eroa on tavallisella myyntipäivällä torilla, toripäivillä ja markkinoilla? Mitä näistä vietetään aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina Hämeenlinnassa näin korona-aikana?

Raiska

Säännöllinen toritoiminta on sallittua myös korona-aikana. Varsinaisia isoja markkinoita emme voi pitää, mutta kuukauden ensimmäinen tiistai kerää muutaman Hämeenlinnan torilla usein käyvän kauppiaan meidän omien toritoimijoidemme lisäksi.

Sari Hagemeier

palvelupäällikkö, Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys

Kiitos paljon Ahti Hietasen hyvästä, valaisevasta kirjoituksesta “Eläminen on perusoikeus” (HäSa 30.3.). Se on juurikin niin. Toivotaan, että mahdollisimman moni ymmärtäisi sen ja alkaisi pitämää tästä perusoikeudestaan kiinni. Pysytään terveenä ja pidetään huoli ohjeita noudattamalla, jokaisen oikeudesta pysyä elossa.

Oikeus elämään

Jumiin jääneen konttialuksen konteissa ja kyljessä luki Evergreen. Onko tuossa muuta vihreää kuin kontin väri, joka sekään ei ole ikuista. Evergreed sopisi tilanteeseen paremmin.

Talous rules

Lue myös: Kanavassa jökötti globalisaation karu kuva (pääkirjoitus, 30.3.2021)

Työ ja elinkeinoministeriön 16.12.2020 julkaistun strategian keskiössä ovat yksilöllisen palvelun varmistaminen, sekä se, että palvelut ovat asiakaslähtöisiä, kattavia ja yhdenvertaisia. Varmaankin on palkattu paljon virkailijoita tekemään tätä kansalaisten auttamistyötä. Sen huomaa ainakin siitä, että asiakkaat saavat jonottaa puhelimensa ääressä kalliilla minuuttitaksalla, joka kerta on eri virkailija luurin toisessa päässä ja aina saa selittää koko historian uudestaan. Minne hävisivät ne virkailijat, jotka tunsivat sinut, tiesivät tilanteesi ja osasivat neuvoa, mitä pitää seuraavaksi tehdä? Miksi tehtiin tällainen ”parannus”? Kyllähän nämä nykyiset virkailijatkin osaavat ja auttavat kykynsä mukaan, mutta kun heille saa joka puhelussa ensin selvittää sen historian. Lopuksi ilmainen vinkki kaikille: menkää oma-asiointipalveluun ja tilatkaa sieltä yhteydenotto.

J.A.T.