Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Tammenlehvän perinne jatkukoon – Veteraanipolvi pelasti itsenäisyytemme

Toisena vuotena peräkkäin, koronan takia, emme voi viettää kansallista veteraanipäivää perinteisillä tavoilla. Tämä tuntuu ikävältä varsinkin, kun veteraanisukupolvea ei ole jäljellä kuin noin 5 000–6 000 rintamatunnuksen omaavaa nais- ja miespuolista veteraania.

Veteraanipäivän vietto voidaan toteuttaa myös vaatimattomammin ja silti kunnioittaen Tammenlehvän sukupolven isänmaan hyväksi tekemiä saavutuksia.

Hattulassa tunnuksen omaavat veteraanit saavat kunnan toimesta kukkatervehdyksen ja veteraanimuistomerkillä pidetään pienimuotoinen juhlahetki koronaohjeita noudattaen.

Jokainen löytää sopivan tavan muistaa veteraanipolvea

Jokaisella kunnasta ja pitäjästä löytyy sopiva tapa muistaa veteraanisukupolvea. Yksittäiset ihmiset voivat sytyttää esimerkiksi kynttilän hetkeksi omalle pöydälleen.

Tammenlehvän Hämeenlinnan seudun perinneyhdistyksen tarkoitus on vaalia sotiemme 1939–1945 rintamalla olleiden eri veteraanijärjestöjen ja laajemmin myös kotirintamalla työskennelleiden perinnetyötä. Perinteen vaaliminen koskee koko Tammenlehvän sukupolvea.

Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala

Näin sodan sukupolven henkilöt ja heidän jälkeläisensä voisivat muodostaa yhteisen perinnetyön kentän, johon kaikki ao. järjestöt olisivat tervetulleita. Hämeenlinnan seudun perinneyhdistys toimii kiinteässä yhteistyössä Lounais-Hämeen perinneyhdistyksen kanssa. Yhdistyksen toimialueena on Hämeenlinnan kaupunki, Hattulan kunta ja Janakkalan kunta.

Tammenlehvän Perinneyhdistyksen perustivat 2.4.2019 alueella toimivat Tammenlehvän Perinneliiton jäsenjärjestöt ja muut yhteisöt sekä yksityishenkilöt.

Kunniajäseniä veteraanit, puolisot ja lesket

Perinneyhdistyksen kunniajäseninä ovat vielä jäljellä olevat sota- ja rintamaveteraanit, puolisot ja lesket. Varsinaisiksi jäseniksi toivomme veteraanijärjestöjen kannattajajäseniä ja veteraanitoimintaa tukevia yhdistyksiä.

Kunnat, seurakunnat, yhteisöt ja muun muassa puolustusvoimat säilyvät kumppaneina.

Perinneyhdistyksen tehtävä on huolehtia, veteraaniyhdistysten toiminnan purkautumisen jälkeen jäljellä olevista veteraaneista, puolisoista ja leskistä sekä veteraanisukupolven perinteestä.

Sotiemme veteraanit pelastivat vuosina 1939–1945 Suomen itsenäisyyden. Sodan jälkeen he maksoivat suuret sotakorvaukset, rakensivat Suomen uudelleen, kasvattivat seuraavan sukupolven, hoitivat puolisonsa ja lapsensa, antoivat meille esimerkin hyvästä elämästä.

Hyvää Veteraanipäivää Toivottaen:

Tammenlehvän Hämeenlinnan seudun perinneyhdistyksen puolesta:

Seppo Kopra

puheenjohtaja

Hattula