Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti lukijoilta: Kuka järjestäisi torille sinkkujen pestuumarkkinat?

Ehdotus torin elävöittämiseksi: Voisiko jokin taho järjestää torille meille kaikille ja kaikenikäisille sinkuille omat kesäkuun pestuumarkkinat, leikkimielellä tietenkin? Siellä voisivat sinkut katsella itselleen sopivaa renkiä tai piikaa. Jos sopiva löytyy, niin ei kun kontraktia tekemään, kirjallisesti tietenkin sekä kuukauden koeajalla. Työtodistuksia ei kysellä, mutta suosittelijoita saa olla. Pari puhemiestä voisi olla ujompien avuksi sekä esiintymislava, johon halutessaan voi kiivetä esittelemään parhaimpia puoliaan. Lopuksi sitten tanssia.

Jään odottelemaan toivorikkaana

Mitä tekemistä maamme hallituksen haukkumisella on tulevien kuntavaalien kanssa? Jos Mika Walkamo (HäSa 27.4.), valitaan valtuustoon, mitä kaupunginvaltuusto aikoo tehdä hallituksemme vaihtamiseksi? Jotain rajaa, kiitos.

Jaska

Mika Walkamo kysyy taas, miksei yrittäjä saa enemmän apua yhteiskunnalta. Aivan kuin hänen yrityksensä Vanajanlinna ei olisi saanut valtiolta koronatukia ja vielä vuokria anteeksi kaupungilta. Summat ovat suuria ja meidän veronmaksajien pussista.

Taikaseinä

Lue myös: Yrittäjät pelastavat Suomen – Mitä riskinotosta saa kiitokseksi? (mielipide 27.4.2021)

Nimimerkki Menninkäiselle (HäSa 27.4.): Hämeenlinnan asukkaat ovat tulotasoltaan keskimäärin paremmin toimeentulevaa, joten eivät köyhimpien ongelmat tule enemmistölle mieleen (“onhan sossu”), eivätkä päättäjille. Poliitikoille tuo enemmän irtopisteitä ajaa yhä pienempien muiden vähemmistöjen asiaa äänekkäästi. Köyhät ovat teillä aina keskuudessanne, sanoo iso kirja, mutta nykyään unohdetaan molemmat: sekä se kirja että köyhät.

Rafael Hellsten, kuntavaaliehdokas, Liike Nyt

Menninkäinen (HäSa 27.4.), puhut asiaa. Leipäjonot sekä lastensuojelun asiakasmäärät ovat kasvaneet, kun toimeentulotuki siirtyi Kelaan. Perheiden sisällä köyhyys ei parane silloin tällöin jaettavilla kirkon tai järjestöjen armolahjoilla, jos toimeentulo on katkonaista ja niukkaa. Armolahjat ovat samanlaista vallankäyttöä kuin riittämätön toimeentulokin. Lahjoja jakavat kokevat itsensä tärkeiksi, mutta eivät tule hakemaan köyhän viereen tälle riittävää elantoa.

Omaishoitajana ollut

Tupakkalakiin on tulossa uudistuksia, niin eikö voisi vaatia, että tupakan filtteri olisi biohajoava?

Roskaton

Sekä kokoomus että perussuomalaiset haluavat hallituskriisin Suomeen, vaikka “yhteinen” taistelu koronavirusta vastaan on kesken! Siis semmoista porvariyhteistyötä. Miksi kriisi houkuttaa: no omat aiemmat virheet eivät tule puheeksi ja galluptulosten luullaan kantavan vaaleissa.

Vassari

Ilmainen kevätteatteriesitys koko kansalle! Esiintyjät: performanssitaiteilijat Saarikko, Vanhanen, Kurvinen ja viihdeorkesteri Kepu.

Kiitos hyvistä nauruista

Kaksi vuotta sitten hallitus pyöräytti muutamassa hetkessä ilmiöpohjaisen hallitusohjelman. Ilo oli hallituspuolueissa ylimmillään, kun kaikki saivat tahtonsa läpi, eikä taloudesta tarvinnut välittää. Nyt hallitus on törmännyt ilmiöön nimeltä taloudellinen realismi. Sen hylkääminen olisi konkurssin paikka. Vihervasemmistolta puuttuu vastuullisuus ja arkijärki. Kaikki on unelmahöttöä.

Aina Marina