Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lyhyesti: Äänetön hybridi heilautti ostoskassiani – Viimeinen askeleeni jäi onneksi ottamatta

Olipa jännä kauppareissu. Saaristenkadun ja Palokunnankadun risteyksen yli vuoroaan odottavien autojen välistä risteyksen läpi noin 60 km/t -vauhdilla syöksynyt tummanpunainen äänetön RAV-4 hybridi sai ostoskassin heilahtamaan ilmavirran voimasta. Onneksi ehdin jättää viimeisen askeleeni ottamatta.

Seppo Koponen, Hämeenlinna

Onko kesän työvoimapulan syynä myös kesäkuukausilta opiskelijoille maksettu asumistuki? Mitä järkeä on käyttää kesäloma työntekoon ja maksaa vuokraa täysimääräisesti, ja mikäli vuositulot ylittyvät, maksaa vielä opintotukea takaisin, kun voi saada kesän toimeentulotukea ja opiskelija-asuntoon asumistukea! Ratkaisu voisi olla tulorajaton ansaintamahdollisuus pienellä veroprosentilla ilman asumis- ja opintotuen menettämistä, jos omaisi opiskelijastatuksen. Työvoimapula helpottuisi ja nuorten rahat päätyisivät elvyttävään kiertoon, puhumattakaan työkokemuksen tärkeydestä. Pitäisikö kokeilla ensin ihan kotikutoisia ratkaisuja ennen kuin ulkomaista työvoimaa huudetaan apuun?

Kannustinloukku

Aivovamma ei aina näy. Vain silmän tai kehon pakkoliike muistuttaa sen olemassaolosta. Vakava vamma vaikuttaa koko ihmiseen, jopa persoonaan. Vammat aiheutuvat kaatumisista, putoamisista. Muutakin voi tapahtua. Liikenne ja pahoinpitelyt tuovat traumoja sekä alkoholi ja huumeet. Mitään ihmepillereitä ei ole. Täytyy vain vamman kanssa elää, perusterveydestä pitää huolta ja mennä niillä mitä on. Verratonta vertaistukea ovat kuntoutukset. Opastusta antaa Aivovammaliiton väki. Liiton lehden palstoilla on monta tarinaa tästä hoksottimiin vaikuttavasta vauriosta.

Martti Isola, Riihimäki